Antena Căutare

În atența șoferilor! Veste neplăcută pentru cei cu mașini diesel și pe benzină. Se umblă la prețuri

Se discută posibila modficare a prețurilor carburanților auto! Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței și Niculae Havrileț, secretarul de stat în Ministerul Economiei, consideră că operatorii trebuie să aibă posibilitatea să modifice prețurile atât timp cât nivelul de preț respectă plafonul stabilit prin ordonanță.

În atența șoferilor! Veste neplăcută pentru cei cu mașini diesel și pe benzină. Se umblă la prețuri
În atența șoferilor! Veste neplăcută pentru cei cu mașini diesel și pe benzină

Conform acestora, plafonarea nu trebuie să se aplice pe toate palierele lanțului producție-distribuție.

Reprezentanţii Consiliului Concurenţei şi ai Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri consideră că măsura privind plafonarea preţurilor la carburanţii auto ar trebui să se aplice doar comercializării acestora în staţiile de distribuţie

Veste proastă pentru toți șoferii care folosesc benzină și motorină. Ieftinirea acestora este doar o "păcăleală"

Despre plafonarea preţurilor carburanţilor auto pe perioada stării de urgenţă, cât şi la modificările de preţ ce sunt permise în această perioadă.

Veste uriașă de la guvernanți, pentru toți șoferii: „Au fost eliminate! O primă mare victorie!”

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Dacă se respectă plafonul stabilit, operatorii vor putea crește sau mări prețurile

Prețurile la carburanți, la gaz și la energie electrică ar urma să scadă în 2020. Noul Guvern anunță că anulează toate "taxele tâmpite"

Conform art 8 din Ordonanţa militară 4/2020, „în perioada stării de urgenţă preţurile la energie electrică şi termică, gaze naturale, alimentare cu apă, salubritate şi carburanţi nu pot fi majorate peste nivelul practicat la data emiterii ordonanţei militare, acestea putând fi doar diminuate în funcţie de cerere şi ofertă”.

Șoferii vor pune benzină și motorină cu bani mai puțini, în 2020. Cu cât se ieftinesc carburanții anul viitor

Cei doi consideră că unii participanţi pe piaţa carburanţilor auto din România ar putea interpreta art. 8 alin. (1) din Ordonanţa militară nr. 4/2020 în sensul în care, în perioada stării de urgenţă, sunt permise doar reduceri ale preţurilor carburanţilor auto, nu şi creşteri ale acestora, chiar dacă este respectat plafonul de preţ constituit la data emiterii ordonanţei.

Un fost oficial BNR susține că scumpirile îi vor afecta pe 80% dintre români. Prețuri foarte mari, în 2020, la carburanți, curent și gaze

„Faţă de această posibilă interpretare a prevederilor art. 8 alin. (1) din Ordonanţa militară nr 4/2020, din punct de vedere concurenţial, considerăm că este important să existe posibilitatea ca operatorii să modifice preţurile carburanţilor auto în ambele sensuri, atât timp cât nivelul de preţ respectă plafonul stabilit prin ordonanţă la fiecare staţie de distribuţie.

În opinia noastră, ambele aspecte menţionate mai sus ar permite buna funcţionare a pieţei carburanţilor auto din România şi ar asigura, în relaţia cu clientul final, practicarea unor preţuri în concordanţă cu evoluţiile pe care le generează situaţia curentă de pe pieţele internaţionale ale petrolului şi produselor petroliere”, se precizează în postarea semnată de preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, şi de secretarul de stat în MEEMA, Niculae Havrileţ.

Ford reia gradual producţia de vehicule şi motoare la principalele sale uzine din Europa, din 4 mai, inclusiv la Craiova... Volkswagen amână pe termen nedefinit reluarea producţiei în Statele Unite...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x