Live acumObservator Sport
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

O mașină autonomă a ucis, pentru prima oară în istorie, un om. Autovehiculul fără șofer a lovit în plin o femeie

O maşină fără şofer a lovit şi a ucis o femeie în Tempe, Arizona, duminică seara, aceasta fiind primul accident mortal care implică un astfel de vehicul. În urma întâmplării, toate testele privind maşinile autonome au fost oprite de Uber Technologies

O maşină fără şofer a lovit şi a ucis o femeie în Tempe, Arizona, acesta fiind primul accident mortal care implică un astfel de vehicul. În urma întâmplării, toate testele privind maşinile autonome au fost oprite de Uber Technologies

Accidentul a avut loc în noaptea de duminică spre luni. Femeia traversa strada pe bicicletă, când mașina care se conducea singură a lovit-o, potrivit Departamentului de Poliţie din Tempe. Deși a fost transferată la de urgență la spital, femeia a murit.

Autovehiculul Uber era setat pe modul autonom, însă cu un şofer de siguranţă la volan, scrie The Guardian.

Inimile noastre sunt alături de familia victimei”, a spus purtătorul de cuvânt al companiei Uber, într-o declaraţie. „Colaborăm pe deplin cu autorităţile locale în investigarea acestui incident”, au precizat reprezentanţii Uber.

Uber asistă la incident şi aceasta este încă o investigaţie activă”, a declarat Liliana Duran, purtătoare de cuvânt a poliţiei din Tempe, într-o declaraţie trimisă prin e-mail către Bloomberg.

Anul trecut, compania a suspendat temporar testarea vehiculelor în Arizona, în urma unui accident. În 2016, când compania a început să-şi testeze autovehiculele în California, mașinile au fost prinse trecând pe lumina roşie a semafoarelor.

Tot în 2016, de această dată o berlină Tesla, care circula cu sistemul autopilot activat, a intrat într-un camion. În coliziune şi-a pierdut viaţa şoferul maşinii, cel care, în caz de urgenţă, ar fi trebuit să preia controlul. Un martor susţine că în momentul fatal şoferul se uita la un film cu Harry Potter.

Recomandari