Antena Căutare

(P) Cum se comportă o turbină defectă? Iată semnele care îți indică că e timpul pentru o recondiționare!

Dacă mașina ta nu este îngrijită corespunzător, nu te prezinți cu ea la revizii tehnice, s-ar putea să apară avarii la nivelul turbinei. Cum ne dăm seama că trebuie să facem o revizie a turbinei.

Dacă mașina ta nu este îngrijită corespunzător, nu te prezinți cu ea la revizii tehnice, s-ar putea să apară avarii la nivelul turbinei. Cum ne dăm seama că trebuie să facem o revizie a turbinei. | Profimedia

Turbina, cunoscută și sub numele de turbosuflantă, este un agregat care se folosește de energia gazelor de evacuare emise de motor pentru a comprima aerul care intră în motor. În acest fel, turbina oferă o putere mai mare motorului, o accelerație mai rapidă, cuplu motor mai mare, un consum mai scăzut de combustibil, dar și emisii poluante mai reduse.

Dacă mașina ta nu este îngrijită corespunzător, nu te prezinți cu ea la revizii tehnice, s-ar putea să apară avarii la nivelul turbinei. Discutăm în rândurile ce urmează despre primele simptome ale unei turbine defecte, principalele motive pentru care o turbină se poate defecta, dar și ce poți face pentru a o repara.

Care sunt primele semne ale unei turbine defecte?

În primu rând, vorbim despre zgomotul de tip “sirenă de poliție” care devine pe zi ce trece din ce în ce mai puternic. Un alt semnal de alarmă se trage la nivelul accelerației, acolo unde puterea scade. Dacă nu mai simți aceeași putere a accelerației, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să verifici turbosuflanta.

Articolul continuă după reclamă

Atunci când turbina ta s-a defectat, nu doar că va crește consumul de ulei, ci va produce și o cantitate foarte mare de fum pe țeava de evacuare. Computerul de bord va declanșa lumina de gestionare a motorului, care de obicei este însoțită de un alt simptom din cele mai sus enunțate.

Atenție însă! Există și alte probleme ce pot apărea la nivelul unei mașini care să aibă ca simptom unele din semnele de mai sus. Cel mai bine, înainte de a trage o concluzie finală, este să verifici starea generală a mașinii.

Dacă ai verificat starea generală a mașinii și ai ajuns la concluzia că turbina este defectă, atunci accesează turbodoctor.ro. La Turbo Doctor ți se poate recondiționa turbina prin schimbarea întregului ansamblu central, nu doar a kitului de legare și segmenți din interior. Nu contează din ce parte a țării ești, poți trimite turbina mașinii tale la Turbo Doctor prin curier rapid. Accesează turbodoctor.ro pentru a afla mai multe detalii.

De ce se strică turbina?

Discutăm mai jos despre principalele motive pentru care o turbosuflantă se poate defecta:

  • peste 100.000 km conduși. După ce ai depășit acest prag, bine ar fi să faci o diagnoză deoarece turbina ar putea necesita reparații sau înlocuiri. Nu uita că poți lua legătura cu Turbo Doctor pentru recondiționări turbine;
  • calitatea slabă a uleiului folosit și lipsa schimbării acestuia la timp;
  • crăpăturile și sigiliile slabe, o fisură sau etanșări defectuoase;
  • condusul îndelungat și extrem de agresiv.

Cum să prelungești durata de viață a turbinei tale

Iată ce ar trebui să faci pentru ca turbina ta să dea randament cât mai mult timp. Dacă deja faptul este consumat, adică turbina ta s-a defectat deja, cel mai bine iei legătura cu Turbo Doctor pentru reconditionarea turbinei. Nu uita că primești garanție de până la 14 luni pentru turbina recondiționată.

Revenind, iată cum ai putea prelungi durata de viață a turbinei tale:

  • evită accelerarea bruscă până la o viteză mare;
  • curăță intercoolerul când este necesar;
  • evită turarea excesivă a motorului;
  • schimbă uleiul în mod regulat și folosește-l doar pe cel recomandat de producător;
  • folosește un filtru de aer de calitate și curăță-l cât de des poți, în cazul în care este reutilizabil;
  • evită încălzirea excesivă a motorului.

Cumperi o turbină nouă sau o recondiționezi pe cea veche? Ce alegere e mai avantajoasă?

O turbosuflantă nouă este cu siguranță mai scumpă decât una recondiționată. În foarte multe dintre cazuri vorbim chiar despre un preț dublu.

În cazul în care optezi pentru recondiționarea turbinei, trebuie să știi că toate părțile componente ale unei turbine (roata compresorului, carcasa și roata turbinei, carcasa compresorului, ansamblul rotativ, inelul compresorului, inelul de etanșare, gulerul de împingere, piulița axului, placa spate, clemele de susținere, bucșele, carcasa lagărului, scutul de protecție, segmentul de oțel și actuatorul) vor fi curățate. Cele uzate vor fi înlocuite cu unele noi și reasamblate.

Ține minte că cei de la Turbo Doctor îți oferă și o garanție foarte extinsă pentru turbina recondiționată. Este vorba despre o garanție de 14 luni. Accesează cât mai curând turbodoctor.ro.

Ce înseamnă când îți apare în bordul mașinii acest semn cu linii ondulate. Trebuie să acționezi imediat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x