Antena Căutare

Probleme la directie! Mercedes recheama 85.000 de masini

Constructorul german Mercedes-Benz a anuntat rechemarea preventiva in service, pentru verificari si reparatii, a aproximativ 85.000 de automobile, din cauza unor posibile probleme la sistemul de asistare al directiei. Recall-ul vizeaza, in principal, modele C-Klasse si E-Klasse comercializate in Statele Unite dar, potrivit unui purtator de cuvant al companiei, "si alte tari sunt afectate".

Agentia americana pentru siguranta rutiera (NHTSA) a precizat ca, in cazul modelelor vizate de recall, sistemul de asistare al directiei ar putea avea probleme din cauza reducerii presiunii hidraulice cand acesta este solicitat la maximum (de exemplu, la manevrele de parcare), caz in care soferii nu mai beneficiaza de servo-asistarea normala, ceea ce ar putea creste riscul de accident.

Mercedes a explicat insa ca pierderea "asistarii" nu blocheaza directia, rotile putand fi virate, chiar daca cu mai mult efort.

Actiunea de rechemare vizeaza modelele C-Klasse, versiunea 2010, si E-Klasse Coupe si Cabriolet (CLK), din anii 2010 si 2011. Recall-ul va indebuta la sfarsitul acestei luni, toate operatiunile fiind gratuite.

Rechemarile in service au devenit din ce in ce mai frecvente in ultimul timp, chiar si in ccazul constructorilor premium. BMW si Rolls Royce au verificat zeci de mii de masini in acest an, pentru probleme la sistemul de franare, iar la sfarsitul lui 2009 si inceputul lui 2010 Toyota a efectuat cel mai mare recall din istorie, rechemand in service aproape zece milioane de masini din intreaga lume.

Noul Navara, pick-up cu dotari premium... Dacia, a patra cea mai vanduta masina in Bulgaria, in anul 2010...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x