Live acumMireasa
Prime Time 20:00iUmor

Programul Rabla Plus, modificat. Persoanele care își cumpără mașini cu bani de la stat, obligate să nu le vândă 

Persoanele care vor să-și cumpere mașini electrice ori hibride cu bani de stat sau vor să acceseze programul Rabla Plus, care se va desfășura și în acest an, trebuie să știe că există noi condiții pe care trebuie să le îndeplinească. 

Programul Rabla Plus, modificat. Persoanele care își cumpără mașini cu bani de la stat, obligate să nu le vândă

Conform unui proiect pus de curând în dezbatere la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, programul din acest an aduce o interdicție pentru persoanele care își vor cumpăra mașini cu bani de la stat, întrucât nu vor avea voi să-și vândă vehiculul timp de un an.

Astfel, persoanele interesate să-și cumpere mașini noi pur electrice sau electrice hibride pot cere de la stat, în funcție de caracteristicile mașinii ce urmează să fie cumpărată, ecotichete de până la 45.000 de lei, prin programul Rabla Plus, potrivit avocatnet.ro.

Vouchere de 9.000 de lei pentru Bucureșteni, prin noul Program Rabla. Câți oameni vor putea beneficia de banii oferiți de Primărie

Spre deosebire de anii trecuți, însă, acum, programul Rabla Plus a fost modificat, în sensul că mașinile cumpărate prin intermediul acestui program nu vor putea fi vândute în primul an de la cumpărare, dar și despre faptul că, din acest an, prin programul Rabla Plus se vor putea cumpăra și motociclete electrice.

În rest, ca și în anii trecuți, cei ce vor dori să-și cumpere mașini puțin poluante vor putea cere de la stat 20.000 de lei, dar nu mai mult de 50% din prețul de vânzare, pentru un autovehicul nou electric hibrid (cu emisii de CO2 mai mici de 50 g/km) sau 45.000 de lei, dar nu mai mult de 50% din prețul de comercializare, pentru mașini pur electrice.

Rabla Plus oferă posibilitatea de a achiziționa motociclete electrice

Potrivit sursei citate, persoanele fizice care vor opta pentru cumpărarea unei motociclete electrice vor putea cere de la autorități maximum 3.500 de lei, dar nu mai mult de 50% din preţul de comercializare al acesteia.

Motocicletele ce se vor putea cumpăra în cadrul programului Rabla Plus 2020 sunt, potrivit proiectului de ordin, cele cu două sau trei roți, acționate de un motor electric cu o putere mai mare de 4 KW și care au o viteză maximă constructivă mai mare de 45 de km/oră.

După cum prevede proiectul de ordin, cei interesați vor putea beneficia de un singur ecotichet pentru cumpărarea unui vehicul nou puțin poluant, dar vor putea cumpăra mai multe vehicule, primind astfel un număr egal de ecotichete.

Pentru a putea solicita ecotichetul de la stat, solicitanții vor trebui să aibă domiciliul sau reședința în România și să nu aibă datorii la bugetul local. Totodată, pentru a primi banii, aceștia vor trebui să se înscrie la un producător validat și să cumpere vehiculul de la acesta.

Cele mai noi stiri
Lajumate.ro