Căutare Live

Proiect de lege. Mii de locuri de parcare vor fi recuperate! Autoritățile au început deja să strângă mașinile abandonate

Parlamentarii au declarat război maşinilor abandonate! Astfel, au adoptat un proiect de lege care reduce la jumătate perioada necesară pentru ca un autoturism să fie declarat abandonat. În plus, acestea pot ajunge mult mai repede la casat.

Autoritățile vor să strângă toate mașinie abandonate din Capitală

Iar cei care şi-au abandonat maşinile pe motiv că sunt înmatriculate în străinătate, deci sunt aproape intangibile, ar trebui să se gândească de două ori. Noua lege îi va ajuta şi în această privinţă pe edilii sătui să găsească rable părăsite la tot pasul.

Lovitură dură pentru șoferii cu mașini pe diesel și benzină! Ce s-a întâmplat cu "scăderea" prețurilor promisă de Guvern

Până acum, maşinile nu puteau fi ridicate decât după un an de când au fost abandonate de proprietar. Iar dacă erau înmatriculate în străinătate, erau aproape imposibil de ridicat.

"Procedurile de notificare erau extrem de complicate, aveau nevoie inclusiv de anunţuri în presă, notificări pe vehiculul respectiv, practic cel puţin şase luni erau consumate cu aceste măsuri", spune Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4.

Chiar şi aşa, în ultimii trei ani, aproape 3000 de maşini abandonate au fost ridicate dintr-un singur sector al Capitalei. Iar operaţiunea va continua.

"Am undeva la 1400 de maşini care sunt abandonate, care sunt în diferite etape ale acestui proces", explică și Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1.

Noua lege simplifică procedura de ridicare a mașinilor abandonate

Noua lege reduce termenul de ridicare la doar șase luni şi simplifică procedura în cazul în care maşina este înmatriculată în străinătate. După expirarea acestui termen, şoferul maşinii este notificat şi dacă nu răspunde, autovehiculul este ridicat. Din momentul în care ajunge în zona de depozitare, proprietarul are la dispoziţie 10 zile să îşi revendice maşina.

Veste neplăcută pentru cei cu mașini diesel și pe benzină. Se umblă la prețuri

Dacă proprietarul autovehicolului nu răspunde notificărilor venite din partea autorităților nici după ce mașina a fost ridicată, atunci aceasta trece în proprietatea autorităţilor locale. Este mai apoi fie scoasă la licitaţie sau vândută la fier vechi.

Poliţia Română cumpără peste 6.700 de maşini de la Dacia Renault, în cadrul unui contract de peste 483 de milioane de le... Bentley şi Aston Martin reduc locurile de muncă, din cauza impactului pandemiei de coronavirus asupra pieţei de lux...
Parteneri
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cum a fost surprinsă familia celor doi îndrăgostiți
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat de timpul liber în Los Angeles și au mers să vizioneze filmul Licorice Pizza. Fotografii s-au aflat tot timpul pe urmele celor doi. Alături de ei s-au aflat gemenii artistei, Emme și Max, dar și doi dintre copiii lui Affleck, Seraphina și Samuel.
Catine.ro
Ultimele știri