- Serialul "Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN" are premiera pe 9 ianuarie. Sezonul 2 "Iubire cu parfum de lavandă" revine din 10 ianuarie! Rămâi pe Antena 1
- MAREA PREMIERĂ POWER COUPLE, SEZONUL 1! Vezi cele mai noi episoade din 13 ianuarie, de la 20:30, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Cu siguranţă, probele teoretice şi practice de la şcoala de şoferi nu te învaţă trucuri care te pot transforma rapid într-un conducător auto de excepţie. Iată câteva detalii pe care trebuie să le ştii atunci când eşti la volan
1. Reglează corect oglinda retrovizoare: Acestea pot fi poziționate în două regimuri: de zi și de noapte. Astfel, poziția de noapte te ajută să eviți farurile orbitoare ale mașinilor din trafic.
2. Nu întoarce volanul din timp când ești în așteptarea unui viraj: Atunci când urmează să virezi într-o parte, dar ești pe loc, ți se pare normal să întorci volanul în direcția dorită din timp. Însă așa nu se recomandă să faci, deoarece există riscul unui accident. De exemplu, în caz că vei fi lovit neașteptat din spate, vei fi aruncat pe contrasens.
3. Parcarea ideală: În cazul parcării perpendiculare, pentru a evita impactul barei de protecție cu trotuarul trebuie să te orientezi cu ajutorul oglinzilor: marginea de jos a oglinzii trebuie să coincidă cu marginea trotuarului.
În cazul parcării paralele, pentru a evita coliziunea roților de bordură, atașează la baza parbrizului din față o bucată de bandă adezivă așa încât aceasta să coincidă cu linia trotuarului.
4. Poziționarea corectă a oglinzilor retrovizoare: Dacă oglinzile retrovizoare nu vor fi poziționate corect, nu vei putea să urmărești o parte din drum. Pentru a evita zonele oarbe, reglează oglinzile așa încât să vezi tot drumul din spate și, respectiv, și mașina care se deplasează după tine.
5. Folosirea frânei de mână: Proaspeții șoferi știu regula potrivit căreia orice parcare trebuie să finalizeze cu tragerea frânei de mână. Pe timp de iarnă însă există probabilitatea ca aceasta să înghețe, de aceea am putea să ne limităm doar la regimul Parking, în cazul cutiei automate și la punerea în viteză, în cazul cutiei manuale.