Acest proces durează și necesită răbdare, însă există anumite metode mai rapide care te ajută să îți dezgheți parbrizul dimineața.
Metode de a dezgheța parbrizul mașinii iarna
Cea mai bună soluție să dezgheți parbrizul rămâne spray-ul special conceput pentru îndepărtarea cristalelor de gheață. Dacă nu ai la îndemână un astfel de spray, poți folosi o altă metodă ușoară.
Citește și: Cele mai importante revizii auto pe care ar trebui să le faci cât mai curând
Cum poți dezgheța parbrizul cu alcool sanitar
De exemplu, poți utiliza alcool sanitar. Tot ce trebuie să faci este să toarni soluția într-un recipient cu pulverizator și să o pulverizezi pe tot parbrizul, în timp ce lași motorul pornit și aerul condiționat la maximum.
În două, trei minute gheața este topită și poți curăța parbrizul cu o racletă fină. În loc de alcool sanitar, mai poți folosi o soluție din două părți oțet și o parte apă rece, dacă nu te deranjează mirosul înțepător al oțetului.
Citește și: Atenție, șoferi! Cum încălzești rapid mașina, în zilele reci! Trucul ce te salvează imediat
Cum să dezgheți parbrizul mașinii cu o șosetă
O altă variantă care te va ajuta să ai un parbriz deghețat presupune utilizarea unei perechi de şosete şi nisip igienic pentru pisici.
Granulele de nisip se răstoarnă în şosete, care, odată umplute, se pun pe bord, lângă parbriz sau sub scaunele din maşină. Nisipul are puterea de a absorbi umiditatea din aer, iar rezultatul este garantat.
Ce trebuie să faci pentru a evita înghețarea parbrizului
În zilele geroase, după ce te întorci de la drum lung cu mașina, înainte de a opri motorul, lasă aerul condiționat să meargă 2, 3 minute la maximum. Căldura va usca interiorul mașinii și nu se vor mai forma cristale de gheață pe parbriz și pe geamuri.
Lovitură cruntă pentru șoferi! Taxa auto revine! Cum se calculează... Top 5 piese auto predispuse la uzură la mașinile diesel...