Conform studiului, urmarind o sageata care clipeste pe ecranul unui GPS sau al unui telefon mobil, oamenii isi pierd abilitatea de a se orienta.
Aparent, oamenii se nasc constientizand directia si au un "simt al orientarii" dar mare parte din abilitatea oamenilor de a naviga anume provine din capacitatea creierului de a memora experiente si locuri prin care a trecut. Astfel creierul recunoaste obiective importante sau poate crea chiar harti mentale ale locurilor familiare.
Daca soferii nu isi fixeaza referinte in momentul in care traverseaza o zona, exista o mare probabilitate sa nu mai gaseasca drumul de intoarcere fara ajutorul GPS-ului.
In plus, folosirea exclusiva a GPS-ului pentru orientare elimina procesul cognitiv. Soferii nu fac altceva decat sa fie atenti la o voce monotona care le transmite directiile. In loc sa vada, sa analizeze si sa judece cu propriul creier, soferii nu fac altceva decat sa urmeze ordinele computerului.
Sursa: Antena3
Foto: autogps-usa.com
Sora, motocicleta electrica ce are o autonomie de 300 de kilometri la 200 km/h... Subventii cu iz de propaganda pentru masinile electrice!...