Antena Căutare

Studiu: Folosirea GPS-ului va conduce la o generatie "Hansel si Gretel", fara simtul orientarii

Gadget-urile care ne ajuta sa gasim o adresa intr-un oras necunoscut sau descurca strazile amalgamate ale unei metropole ar putea sa fie daunatoare sustine studiul unui profesor universitar din Marea Britanie, citat de Daily Mail.

Conform studiului, urmarind o sageata care clipeste pe ecranul unui GPS sau al unui telefon mobil, oamenii isi pierd abilitatea de a se orienta.

Aparent, oamenii se nasc constientizand directia si au un "simt al orientarii" dar mare parte din abilitatea oamenilor de a naviga anume provine din capacitatea creierului de a memora experiente si locuri prin care a trecut. Astfel creierul recunoaste obiective importante sau poate crea chiar harti mentale ale locurilor familiare.

Daca soferii nu isi fixeaza referinte in momentul in care traverseaza o zona, exista o mare probabilitate sa nu mai gaseasca drumul de intoarcere fara ajutorul GPS-ului.

In plus, folosirea exclusiva a GPS-ului pentru orientare elimina procesul cognitiv. Soferii nu fac altceva decat sa fie atenti la o voce monotona care le transmite directiile. In loc sa vada, sa analizeze si sa judece cu propriul creier, soferii nu fac altceva decat sa urmeze ordinele computerului.

Sursa: Antena3

Foto: autogps-usa.com

Sora, motocicleta electrica ce are o autonomie de 300 de kilometri la 200 km/h... Subventii cu iz de propaganda pentru masinile electrice!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x