Antena Căutare

Un secol de Alfa Romeo

Italia este tara careia trebuie sa-i multumim pentru ceva foarte special. Nu este vorba de pizza, de Sophia Loren si nici chiar de Renastere, ci de masinile superbe, condamnate sa devina in mod iremediabil piese de colectie. Si pentru Alfa Romeo, care implineste 100 de ani!



Anul acesta este unul foarte special pentru Alfa Romeo, care se sufla in tortul cu 100 de lumanari. Dupa ce a dat exemple de frumusete italiana, cu fiecare model aparut, producatorul milanez i-a cucerit pana si pe americani, iar asta chiar inseamna ceva. Clubul Propietarilor de Alfa Romeo, de peste Ocean, organizeaza un sir impresionant de evenimente, denumit "Alfa Romeo Century 2010".

2010/06/24//67498-alfa100.jpg

Totul a inceput pe 21 iunie, in America, cu expunerea a sase modele Alfa de dinaintea Primului Razboi Mondial, la muzeul fundatiei Simeone din Philadelphia. Apoi, convoiul proprietarilor de Alfa Romeo s-a indreptat catre George Historic Motorcars, unul din locurile unde masinile italienilor sunt restaurate.

Ziua de astazi, insa, este cea mai importanta din cele festive. Parade, curse si expozitii ale modelelor marcii vor avea loc in parcul Summit Point Motorsports, iar evenimentul este unul cat se poate de important, nu doar pentru fani, ci si pentru ambasada Italiei, ai carei reprezentati vor fi prezenti.

2010/06/24//67499-alfa.jpg

Pe 25 iunie, Clubul Propietarilor de Alfa Romeo va organiza un raliu la stadionul Harry Grove din Frederick si un tur al orasului Washinton D.C. Ziua de 26 iunie va fi dedicata concurslui Christy Craig Alfa Romeo Concorso, desfasurat la Manor Country Club, unde, de la modelul RL Super Sport, pana la 8C Competizione, vor fi expuse toate modelele Alfa Romeo, urmand ca pe 27 iunie sa fie premiat cel mai frumos dintre ele. Masini italiene, jurizate de un public american. Ceva ce merita vazut, cu siguranta.

sursa: Top Gear

Focus RS sufera de tulburari de personalitate... FOTO: BMW Seria 3 2012, fotografiat pentru prima oara la teste...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x