#100 de zile de vară. Sovata, staţiunea-minune a României: te plimbi cu Mocăniţa, găseşti leacul infertilităţii şi te bucuri de tratamente de relaxare moderne

 

Campania 100 de zile de vară vă poartă, astăzi, pe meleagurile misterioase. Mergem tocmai în Sovata. Numită şi "staţiunea miracolelor". Unde, culmea, se spune că există leacul infertilităţii. Un loc al contrastelor în care şi relaxarea îşi are locul. 

În inima Transilvaniei, mocăniţa de la Sovata nu s-a oprit de peste jumătate de veac. La baza munţilor, lângă lacul Ursu, cel mai mare lac sărat din Europa, călătoria are un farmec apare.

"Avem pasiune şi dacă avem pasiune le avem pe toate. Pornim de la Sovata, de la altitudinea de 400 de m, ieşim pe lângă Râul Sovata, ajungem la 750 şi de acolo coborâm la Câmpul Cetăţii. Parcurgem 14 km în două ore", povesteşte Mircea Greabu, operator Mocăniţa.

Turiştii care ajung aici vorbesc despre minunile apelor termale, care tratează multe afecţiuni. Iar afacerile s-au dezvoltat. Există SPA şi proceduri moderne de tratament. Iar oaspeţii vin din toate colţurile lumii.

Hotelierii se chinuie acum să ţină ritmul. De la an la an, numărul turiştilor creşte şi cu 50 la sută. 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe