Antena Căutare

Dispare salariul minim? Un anunț recent ar putea afecta banii tuturor românilor

Ministrul Finanțelor Publice a declarat, într-un interviu recent, că salariul minim pe economie ar trebui eliminat din mediul privat, rămânând obligatoriu doar în sectorul public

Dispare salariul minim? Un anunț recent ar putea afecta banii tuturor românilor
salariu

Ministrul Finanțelor Publice a declarat, într-un interviu recent, că salariul minim pe economie ar trebui eliminat din mediul privat, rămânând obligatoriu doar în sectorul public.

Aproape jumătate dintre angajaţii din România câştigă salariul minim pe economie, se arată într-un studiu privind dinamica pieţei muncii, realizat de Patronatul Investitorilor Autohtoni (PIAROM) cu sprijinul Inspecţiei Muncii.

Salariul acestora a crescut, de la 1 ianuarie 2018, la 1.900 de lei, de la 1.450 de lei.

Într-un interviu recent, ministrul Finanțelor Publice a anunțat că, în opinia sa, mediul privat nu ar trebui obligat să respecte un salariu minim pe economie, ci ar trebui dat ca un reper : „Cine nu are angajaţi sub acest plafon primeşte un pachet de facilităţi. Dar laşi agentul economic să îşi stabilească singur decizia pe baza unor calcule pe care le face de la caz la caz şi aplică cea mai avantajoasă soluţie”.

Descoperire MACABRĂ făcută de polițiști. Anchetatorii nu știu ce s-ar fi putut întâmpla unui bărbat găsit...... Jobul momentului în România! Nu ai nevoie de calificări și nici de experiență prea multă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x