Antena Căutare

Ai un business? 3 lucruri de făcut ca să rămâi competitiv

Prin ce te diferențiezi de ceilalți și de ce ar trebui oamenii să te aleagă pe tine și afacerea ta, în detrimentul concurenților tăi? Diferențierea este una dintre principalele provocări cu care se confruntă orice companie.

Prin ce te diferențiezi de ceilalți și de ce ar trebui oamenii să te aleagă pe tine și afacerea ta, în detrimentul concurenților tăi? Diferențierea este una dintre principalele provocări cu care se confruntă orice companie.

Indiferent de industria în care te afli, cu siguranță ajungi într-un punct când trebuie să faci modificări în planul de business pentru a te adapta schimbărilor de pe piață.

Nu contează tipul de afacere, puterea financiară, că numarul de comenzi este mare, că sunt clienți fideli, dacă nu te concentrezi în mod constant asupra competitivității, atunci pui în pericol longevitatea businessului tău. Așadar este important să te uiți la viziunea pe termen lung.

Iată 3 modalități pentru a-ți menține afacerea competitivă:

Adoptă tehnologia:

Tehnologia permite angajaților să fie mai productivi și mai eficienți. Indiferent că utilizezi un program de gestiune stocuri, un software de salarii sau un program de business management, tehnologia ușurează viața.

Poți programa întâlniri de vânzări, poți urmări timpul angajaților și pot fi efectuate multe sarcini plictisitoare care dacă înainte durau foarte mult, se incheie acum în câteva minute.

Indiferent de produsul sau serviciul pe care îl oferi, trebuie să ții pasul cu mediul competitiv. Concurenții tăi folosesc tehnologia, este absolut necesar să o folosești și tu.

Cunoaște-ți clienții:

O mare provocare o constituie înțelegerea pieței, este esențial să îți cunoști potențialii clienți și nevoile lor, în caz contrar, eșecul este inevitabil. Construirea relațiilor corecte cu clienții este importantă pentru orice organizație. Acest lucru crește încrederea, loialitatea, dar poate conduce și la clienți care te recomandă prietenilor sau colegilor.

Primul lucru, chiar înainte de a dezvolta o afacere, este acela de a merge într-o “călătorie” de descoperire a clientului.

Mai jos sunt 10 lucruri pe care ar trebui să le cunoști despre clienții tăi:

1. Cine sunt?

2. Ce fac?

3. De ce cumpară?

4. Când cumpără?

5. Cum cumpără?

6. Câți bani au?

7. Ce îi face să se simtă bine legat de cumpărături?

8. Ce așteaptă de la tine?

9. Ce gândesc despre tine?

10. Ce gândesc despre competitori?

Reinventează-te:

Există o tendință în rândul companiilor de a se relaxa, de a intra într-o zonă de confort, pe principiul că dacă ceea ce fac merge bine, nu au de ce să facă schimbări. Este bine să cauți mereu noi modalități de a face și mai bine același lucru sau de a oferi ceva inovator.

Schimbarea este amenințătoare deoarece este asociata cu incertitudinea, autoexaminarea și pierderea controlului. Dar poate însemna și evoluție.

Primul pas este să decizi dacă este momentul potrivit pentru o schimbare. Apoi, majoritatea antreprenorilor au mai multe idei decât timp la dispoziție, este important să te concentrezi pe una dintre ele.

În concluzie, o afacere trebuie să știi să o faci să dureze în cea mai bună stare, este așadar important să te adaptezi permenent. Succes!

Curs valutar 3 mai. Dolarul explodează! Ce se intamplă cu euro și leu... Cum să obții un venit în plus cu ajutorul electronicelor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x