Antena Căutare

Alin Burcea: Sper ca noul Guvern să păstreze voucherele de vacanţă/ Pentru multe staţiuni au fost extraordinar de benefice

Proprietarul agenţiei de turism Paralela 45, Alin Burcea, speră ca noul Guvern să păstreze voucherele de vacanţă, spunând că acestea au sprjinit mult turismul, iar pentru multe staţiuni balneo şi de la munte au fost extraordinar de benefice.

Proprietarul agenţiei de turism Paralela 45, Alin Burcea, speră ca noul Guvern să păstreze voucherele de vacanţă, spunând că acestea au sprjinit mult turismul, iar pentru multe staţiuni balneo şi de la munte au fost extraordinar de benefice.

“Pentru litoralul românesc a fost un an foarte bun, la care au ajutat extrem de mult voucherele de vacanţă. Sper ca noul Guvern, care să sperăm că va fi numit în maxim 10 zile, să păstreze voucherele de vacanţă. Au fost extrem de bune, au dat puţin suflu, nu neapărat litoralului, litoralul mergea bine şi poate să meargă bine şi fără vouchere de vacanţă, dar pentru multe staţiuni balneo şi munte au fost extraordinar de benefice”, a declarat Alin Burcea, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa.

El a spus că numărul de turişti străini care ajung în România este în creştere, dar ţara noastră mai are multe de făcut în această privinţă chiar şi comparativ cu bulgarii.

“România creşte la numărul de turişti străini în fiecare an numai că degeaba ai un procent de 10, 12, 14 la sută, depinde la cât îl aplici. Noi estimăm să avem în acest an în jur de 2,7 milioane de turişti, e o creştere, e bine, dar în comparaţie chiar şi cu bulgarii mai avem multe de făcut”, a mai afirmat Alin Burcea.

El a precizat că îşi doreşte ca ministrul Turismului, Bogdan Trif, să apuce să dea hotărârea de Guvern prin care este oferită o primă de 50 de euro pentru orice turist străin care stă cel puţin cinci zile în România.

“Nu ştiu dacă domnul ministru Bogdan Trif mai are timp ca să dea hotărârea de Guvern de care cred că aţi auzit. E prima măsura pe care o văd şi eu în ultimii zece ani de sprijin real pentru activitatea de aducere de turişti străini, pentru că a propus un bonus, o primă de incoming, de 50 de euro pe turist dacă stă minim 5 zile în România. Dar aşa e politica. Când să dea hotărârea de Guvern, a căzut Guvernul. Îmi doresc ca PNL-ul să se mai gândească o săptămână , două ca să aibă timp domnul Trif, hotărârea de Guvern e scrisă, am văzut-o, am văzut nota de fundamentare, ar fi foarte bine pentru că ar fi un impuls pentru cei care aduc turişti în România şi evident şi în Constanţa”, a mai declarat Alin Burcea.

Sursa : news.ro

ANAF a scos la concurs 58 de posturi de director... A fost inaugurată prima casă de schimb valutar care cumpără şi vinde Bitcoin în regim automatizat...
Zodii care sunt atente la curățenie. Nativii care se preocupă întotdeauna de aspectul casei lor
Există anumite zodii care sunt foarte atente la curățenie. Acești nativi au o adevărată...
Horoscopul zilei de 31 mai 2023. Berbecii își sărbătoresc relațiile de prietenie. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 31 mai 2023 spune că Berbecii își sărbătoresc relațiile de prietenie....
Parteneri
Dulce de leche sau dulceață de lapte. Un sos cremos irezistibil de gustos
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x