Antena Căutare

Aparare second-hand: Romania se pregateste sa achizitioneze F16 folosite

24 de avioane F 16 second hand vor fi achizitionate de tara noastra, este decizia Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, care urmeaza sa fie trimisa Parlamentului pentru dezbatere.

"Avand in vedere ca Romania nu dispune de resursele financiarenecesare pentru achizitionarea unor avioane multirol noi, CSAT a aprobat propunerea MApN de achizitionare a 24 avioane F16 in uz, propunere care va fi trimisa Parlamentului pentru luare in dezbatere si decizie. Ministrul s-a referit in expunerea sa la implicatiile cauzate de terminarea, in anii urmatori, a resursei avionului MIG 21 Lancer, aflat in dotarea Fortelor Aeriene Romane"


Potrivit unor surse, avioanele vor fi primite gratuit, urmand ca partea romana sa suporte cheltuielile de intretinere si reparatii. Cheltuielile de mentenanta ar putea costa insa zeci sau chiar sute de milioane de dolari.

Pretul estimativ al celor 24 de avioane F-16 era estimat de oficialii de la Apărare la aproximativ 800 de milioane de dolari.

In cadrul sedintei de marti, ministrul Apararii a prezentat si planul de pregatire si planificare operationala a efectivelor romanesti suplimentare care vor fi dislocate in teatrul de operatii din Afganistan in anul 2010, urmand ca fondurile sa fie alocate din fondul de rezerva la dispozitia Guvernului, se mai arata in comunicat.

De asemenea, in cadrul sedintei a fost aprobat Raportul de activitate al CSAT pe anul 2009, urmand ca acesta sa fie trimis Parlamentului Romaniei.

30% din proiectele mari pe fonduri UE, blocate de contestatii... Leul castiga teren in fata monedei unice europene...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x