Antena Căutare

Avansul restantelor in valuta s-a triplat in luna mai: +21,4%

Restantele populatiei si ale firmelor au depasit, in mai 2010, pragul de trei miliarde de euro, pe fondul cresterii creditelor in valuta cu intarzieri la plata de cel putin o zi. Nivelul restantelor exprimate in lei a avansat fata de luna precedenta cu 13,9%, iar comparativ cu decembrie 2009 cu 55%. In aceste conditii, rata neperformantei a ajuns in cea de-a cincea luna a anului la 6,2%, de la 5,5% in aprilie. Pe componente, cea in valuta aproape s-a dublat, de la 2,8% la 5,4% in mai.

Creditele cu intarzieri la plata de cel putin o zi au crescut in mai cu 13,9% fata de aprilie, la 12,6 miliarde de lei, adica 3 miliarde de euro. In acelasi timp, ponderea restantelor in totalul imprumuturilor a avansat de la 5,5% in aprilie la 6,2% in cea de-a cincea luna a anului.

Potrivit ultimelor date publicate de Banca Nationala, fata de decembrie 2009, valoarea creditelor restante de cel putin o zi a avansat cu 55,3%, de la 8,1 miliarde de lei.

Totodata, ponderea restantelor in total imprumuturi s-a situat la finele anului trecut la 4,05%, in crestere de la doar 1,1% in septembrie 2008, momentul declansarii crizei.

Avansul intarzierilor la plata s-a triplat

Avansul creditelor in valuta cu intarzieri la plata de cel putin o zi a atins in luna mai nivelul maxim din acest an, de 21,4%, de aproape trei ori mai mare decat in aprilie.

Tot articolul, in FINANCIARUL

Managerii anticipeaza stabilizare in costructii si scadere moderata in retail... Efectele cresterii TVA: scumpiri, falimente, somaj si scaderea pietei produselor alimentare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x