Antena Căutare

Avem buget de "criza": Cheltuielile se ridica la 108 miliarde de lei, dar fondurile sunt de 80 de miliarde

Un buget de criza. Asta anunta proiectul pe anul viitor. Cheltuielile se ridica la 108 miliarde de lei, pe cand bugetul este de 80 de miliarde. Executivul are insa planuri mari cand vine vorba de economii la indemnizatii si sporuri, dar va fi generos cu investitiile in carburanti si dezinfectanti.


Pentru acoperirea deficitului pe peste 27 miliarde de lei, guvernul mizeaza pe impozitele pe care le platesc firmele. Guvernantii spera sa colecteze de patru ori mai multi bani decat in 2010.

Spre exemplu, veniturile din impozitul pe venit din activitati independente va creste cu 1%. Si impozitul pe venituri din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuala se va majora cu 0,29%. Contributiile de asigurari vor creste cu 1,5%.

Executivul isi propune sa faca si economii. Astfel, cheltuielile cu indemnizatiile de conducere vor scadea cu aproximativ 40% prin comasarea scolilor si reorganizarea spitalelor. Cabinetul Boc taie si din cheltuielile destinate acordarii de sporuri, cu 30%. Nici norma de hrana nu a fost uitata. Banii cheltuiti de stat cu mancarea militarilor, pompierilor si a altor angajati sunt mai putin. La fel si cu cei cheltuiti pe medicamente si materiale sanitare.

Insa Guvernul Boc considera ca va avea nevoie de mai mult lubrifiant si carburanti, in anul care vine, iar cheltuielile cu aceste produse cresc. Executivul va da mai multi bani si pentru chiria angajatilor. Bugetarii care vor scapa de concedieri vor fi mult mai bine pregatiti, intrucat banii pentru pregatirea profesionala a acestora au crescut cu mai mult de 100%.

Fondul alocat in 2011 pentru Administratia Prezidentiala este cu un milion de lei mai mare decat anul acesta... Romania a atras doar 1,8% din banii UE pentru infrastructura...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x