Antena Căutare

Banca Mondiala: Scumpirea alimentelor, aproape de cota de alerta

Cod rosu la preturi. Semnalul alarmant vine chiar de la presedintele Bancii Mondiale, care avertizeaza ca ascensiunea preturilor la alimente este pe cale sa atinga cota de alerta si ameninta echilibrul politic din mai multe tari ale lumii. Oficialul le recomanda guvernelor sa ia masuri. Situatia reflecta perfect ce se intampla in Romania. Cum bine stiti, alimentele se scumpesc deja de la luna la luna.


Si lista continua. Uleiul s-a scumpit cu 20 de bani , la fel ca si laptele. Potrivit calculelor facute de Antena 3 la mijlocul lunii februarie, cosul pe luna februare e cu 5 lei mai scump decat cel din ianuarie. Asta dupa ce si in ianuarie, alimentele s-au scumpit cu 3,4% fata de luna decembrie.

De altfel, preturile la hrana au ajuns sa fie cele mai mari din ultimii 20 de ani, conform Organizatiei pentru Alimente si Agricultura.

Si preturile vor continua sa creasca, in timp ce puterea de cumparare a romanilor va continua sa scada, considera guvernatorul BNR. Motivul: Romania trebuie sa cumpere alimente scumpe de pe piata europeana in conditiile in care agricultura si industria alimentara sunt la pamant.

Preturile in crestere ale alimentelor vor duce la proteste de amploare in toata lumea si chiar la caderea unor guverne, sustine presedintele Bancii Mondiale. El le recomanda reprezentantilor tarilor din G20 sa considere alimentatia ca prioritatea numarul unu in lunile ce vor urma.

sursa:Antena3

Cresc preturile materialelor de constructii. Se scumpesc din nou casele?... Statul asteapta doua miliarde de lei din taxa auto...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x