Antena Căutare

Bitcoin, creștere record! La ce preț a ajuns și cum funcționează cryptomoneda

Bitcoin a înregistrat o creștere record. LLa ce preț a ajuns și cum funcționează cryptomoneda. Bitcoin a înregistrat o creștere spectaculoasa, in doar cateva minute, având o creștere de peste 15% în ultimele 24 de ore

Bitcoin

pexels.com

Bitcoin a înregistrat o creștere record. La ce preț a ajuns criptomoneda. Bitcoin a înregistrat o creștere spectaculoasa, in doar cateva minute, având o creștere de peste 15% în ultimele 24 de ore

Bitcoin a avut o creștere de peste 15% în doar 24 de ore. Bitcoin a înregistrat o creștere uluitoare, de la 4200 dolari la 4000 dolari. La începutul sesiunii de tranzacționare, prețul monedei digitale era de aproximativ 4.100$. Creșterea acestei monede a declanșat creșterea și celorlalte monede virtuale folosite de traderi.

Această creștere a distrus nivelul de rezistență. În prezent, Piața Crypto e marcată de un moment spectaculos numit “pump”. Astfel, capitalizarea bursieră totală depășește 160 miliarde de dolari, fiind condusă de criptomoneda rege.

Graficele de la Trading View confirmă faptul că mișcarea ascendentă a durat mai puțin de oră, iar Bitcoin a depășit valoarea de peste 5.000 de dolari. Acesta este un nivel critic, deoarece a depășit Media Mobilă Exponențială (EMA) de 200, care se află sub nivelul de 4.700 de dolari. O mică retragere a avut loc, iar Bitcoin a revenit la nivelul anterior de 4.700 de dolari, înainte de a se ridica pentru a înregistra al doilea pump în mai puțin de 24 de ore.

Ethereum a câștigat doar jumătate din ceea ce Bitcoin a înregistrat, deoarece o creștere de doar 7% a fost observată, aducând ETH puțin peste pragul de 150 de dolari.

O mișcare similară s-a înregistrat pentru XRP, pe măsură ce a ajuns la 0.336 USD în timpul pumpului crypto din Asia.

Cu toate astea, ambele active rămân însă slabe din punct de vedere al creșterii în comparație cu Regele Bitcoin. EOS și Litecoin au marcat câștiguri de peste 10% ieri, 2 aprilie.

Sursa acestei creșteri impresionante nu este încă cunoscută, deși este posibil ca una sau mai multe balene să provoace aceste acțiuni pozitive din piață. Realitatea actuală ne arată că există un număr mare de persoane din cadrul Crypto Twitter, care cred că indicatorii sugerează că piața bearish ar putea ajunge la final.

Ce este Bitcoin și cum funcționează?

Bitcoin este o monedă digitală creată în 2009 de către Satoshi Nakamoto. Numele „creatorului” Bitcoin este mai mult un pseudonim decât o persoană care a creat moneda ce a revoluționat modul în care funcționează industria financiară. Numele de Bit+Coin se traduce ca o monedă din biți.

În ianuare 2009 s-a născut rețeaua iar Nakamoto a minat primul bloc, denumit blocul genetic, și a primit o răsplată de 50 de Bitcoins pentru asta.

Estimările arată că în primele luni de la lansarea sistemului, Nakamoto a minat peste un milion de Bitcoins, adică la valoarea de astăzi, aproximativ 16,5 miliarde de dolari. În 2010 și-a dat cheia de alertă și codul sursă de control programatorului Gavin Anderson, care a devenit ulterior principalul dezvoltator al rețelei Bitcoin.

La început valoarea Bitcoin era negociată de utilizatori, iar prima tranzacție a avut loc în 2010. De atunci moneda a trecut prin numeroase cicluri de apreciere și depreciere. În 2011 valoarea a crescut rapid de la 0,32 dolari la 30 de dolari și s-a întors la fel de rapid la 2 dolari.

Volatilitatea monezii e de aproape șapte ori mai mare decât cea a comercializării aurului și de 18 ori decât a dolarului. În 2017 moneda a crescut de la 1.000 de dolari în ianuarie la 12.400 de dolari într-o săptămână și ulterior la peste 16.500 de dolari. Fluctuațiile au creat un interes enorm pentru monedă în rândul afaceriștilor interesați de tranzacțiile de mare risc.

Sursă foto: pexels.com

Indicele ROBOR la 3 luni a urcat la 3,34%, cel mai mare nivel din ultimele 5 luni... BNR Curs valutar 3 aprilie. Euro și dolarul scad, lira sterlină crește semnificativ...
Horoscopul zen al lunii iunie. Cum reușesc nativii să treacă peste probleme în această vară
Dacă nu credeai până acum, există chiar și un horoscop zen al lunii iunie. De fapt, îl...
Horoscopul zilei de 1 iunie 2023. Gemenii sunt sfătuiți să facă ce le place cu adevărat. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 1 iunie 2023 spune că Gemenii sunt sfătuiți să facă ce le place cu...
Parteneri
Ciambella cu cireșe și cocos. Rețetă de prăjitură din bucătăria italiană
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x