Cele două părţi au ajuns la un acord general şi urmează să stabilească detaliile.
Acordul prevede ca până la 80% din echipajele de cabină, personalul de la sol, ingineri şi cei care lucrează în birourile centrale vor avea locurile de muncă suspendate, dar niciun angajat nu va fi concediat.
Decizia va afecta toţi angajaţii din aeroporturile Gatwick şi London City, după ce compania aeriană a suspendat operaţiunile din ambele până ce criza sanitară va fi trecut.
Cei afectaţi urmează să primească 80% din salariu, până la 2.500 de lire sterline lunar, printr-o schemă guvernamentală.
Se pare că Unite a făcut eforturi ca angajaţii să primească mai mult de atât. Pe de altă parte, British Airways a ajuns deja la o înţelegere cu piloţii, ale căror salarii vor fi cu 50% mai mici timp de două luni.
Compania International Airlines Group (IAG), care deţine BA, are o situaţie financiară mai bună decât unii competitori. În ultimii ani, grupul a înregistrat profituri considerabile.
În următoarele trei luni, International Air Transport Association se aşteaptă să fie înregistrate de către companiile aeriene pierderi de aproximativ 40 de miliarde de dolari.
Majoritatea angajaţilor de la Virgin Atlantic au locurile de muncă suspendate pentru două luni şi echipajele de la Easyjet au rămas fără slujbe pentru trei luni.
Săptămâna aceasta, British Airways a operat zboruri de repatriere la solicitarea Guvernului, pentru a aduce în ţară cetăţeni britanici din Peru, după ce statul a intrat în carantină. BA este una dintre companiile aeriene cu baza în Marea Britanie care au fost de acord să realizeze aceste zboruri în săptămânile următoare, având în vedere că sute de mii de oameni se află blocaţi în diverse părţi ale lumii.
Sursa : news.ro
Apple scuteşte unele servicii de streaming de taxa de 30% din venituri... Indicele ROBOR la 3 luni a crescut joi la 2,57%...