”Nu am cunoştinţă despre o taxă voluntară opţională...În privinţa marilor jucători din sectorul digital nu este o opţiune. Dacă nu se va ajunge la un acord, vom aborda subiectul la nivelul Comisiei”, a afirmat Breton într-o conferinţă de presă.
Comisarul a adăugat că ţările europene, care nu au reuşit anterior să ajungă la un acord referitor la taxarea companiilor din sectorul digital, sunt acum pe aceeaşi linie.
Ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, a declarat separat că speră ca Statele Unite şi Franţa să îşi rezolve disputa privind taxa franceză pentru serviciile digitale oferite de multinaţionale până miercuri seara.
”Suntem pregătiţi să facem paşi către Statele Unite şi am propus deja un număr de măsuri. Sperăm să ajungem la o rezolvare a problemei până miercuri”, a afirmat luni Le Maire la televiziunea LCI, adăugând că se va întâlni cu omologii săi americani la Forumul Economic Mondial de la Davos, care va avea loc în această săptămână.
Franţa a decis în iulie 2019 să aplice o taxă de 3% pe veniturile din servicii digitale obţinute în Franţa de companiile cu venituri de peste 25 de milioane de euro şi cu venituri de cel puţin 750 de milioane de euro la nivel mondial. Washingtonul a avertizat că SUA vor impune taxe pentru principalele produse franceze, ca reacţie.
Săptămâna trecută, guvernul francez a avertizat că Statele Unite riscă o proliferare a unor taxe naţionale împotriva giganţilor din sectorul tehnologiei, dacă preşedintele Donald Trump respinge adoptarea unor noi reglementări internaţionale pentru taxarea companiilor care oferă servicii digitale, la Forumul Economic Mondial de la Davos.
Le Maire doreşte ca Statele Unite să îşi asume la Davos o reformă internaţională a sistemului fiscal internaţional şi presează Washingtonul să renunţe la ameninţarea cu tarife pentru şampania, brânza şi genţile de lux franceze, ca reacţie la taxa franceză pentru serviciile digitale.
Le Maire a spus că OCDE este aproape de un acord pentru o taxă universală destinată companiilor din sectorul tehnologiei, dar că Washingtonul trebuie să facă ”un ultim pas” pentru a ajunge la un compromis.
Sursa : news.ro
Danemarca vrea să construiscă un pod maritim între Aarhus şi Copenhaga, de 20 de miliarde de dolari... Macron şi Trump declară un armistiţiu în privinţa taxării serviciilor digitale...