Antena Căutare

Cum a castigat seful CNSC 2 mil. lei dupa ce a inceput sa solutioneze contestatii

Dupa patru ani in functia de con­silier de solutionare a con­tes­ta­tiilor firmelor nemultumite de mo­­dul cum se desfasoara licita­tii­le pe bani publici - o afacere de aproximativ 10 mld. euro anual si sin­gura care mai merge pe timp de criza eco­nomica - activele detinute de Bogdan Lehel Lorand, presedintele Consiliului Natio­nal de Solutio­na­re a Contestatiilor (CNSC), au crescut de sapte ori, la 1,45 mil. lei, in timp ce veniturile sale salariale au crescut doar de trei ori. Functionar public o viata intreaga, sefului actual al CNSC i-a crescut spec­taculos averea in urma a doua tranzactii imobiliare realizate in anul urma­tor numirii intr-un complet de solutionare.

Cea mai spectaculoasa evolutie in averea sefului CNSC, Bogdan Lehel Lorand, vine in 2007, imediat dupa ce a fost numit sef al unuia dintre cele 10 completuri din aceasta institutie care solutioneaza contestatiile depuse de firmele nemultumite de modul de desfasurare a licitatiilor pe bani publici.

Doua tranzactii in valoare de 2 mil. lei

Anul 2006 il gaseste pe Lehel Lorand ca vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap (ANPH), de unde a fost numit ca presedinte al unuia din cele 10 completuri de solutio­nare a contestatiilor din CNSC, o insti­tu­tie-cheie in afacerile cu bani publici aflata departe de lumina reflectoarelor.

Declaratia de avere din 2007 a lui Lehel este „subtire" fata de ce va reusi sa devina in anii viitori: un teren agricol de 12,5 ha in judetul Olt, cu o valoare im­po­zabila de 20.000 de lei, un teren in­travilan de 2.500 mp, de 50.000 de lei, o casa de locuit de 270 mp, de 100.000 de lei si un apartament de 38 mp, de 50.000 de lei.

Veniturile sale impreuna cu ale sotiei erau de 70.000 de lei, iar creditele la banca atingeau 59.000 de euro.

Tot articolul, in Financiarul

Guvernul concediaza mii de bugetari, dar e mana larga la prime. Vezi ce bonusuri au primit salariatii Executivului!... Veniturile din impozitarea profiturilor bancilor au scazut de patru ori...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x