Antena Căutare

Datoria publica a lumii creste cu cate un milion de dolari la cinci secunde

Datoria publica a lumii creste la fiecare cinci secunde cu cate un milion de dolari. In acest moment, suma pe care a imprumutat-o fiecare stat prin intermediul Guvernului este de 43.000 de miliarde de dolari.


Romania are, in prezent, datorii de peste 51 de miliarde de dolari, adica aproximativ 35% din Produsul Intern Brut (PIB). Datoria publica a unui roman este de aproape 2.500 de dolari, iar un american datoreaza 33.000 de dolari.

Prin datorie publica se intelege datoria pe care o are un stat anume fata de terti, precum persoane private, persoane juridice, banci, intreprinderi, din tara sau din strainatate, care au cumparat obligatiuni emise de acel stat pentru a acoperi nevoile financiare ale statului.

Emil Boc: "Portul Constanta poate deveni extrem de eficient in colaborarea comerciala romano - chineza"... Fitch a confirmat ratingul "AAA" al Statelor Unite...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x