Antena Căutare

Doar 2% din tranzacţiile realizate cu Bitcoin sunt ilicite

Un studiu recent arată că Bitcoin nu este chiar sperietoarea pe care unele instituţii financiare au interesul să o creioneze astfel.

Un studiu recent arată că Bitcoin nu este chiar sperietoarea pe care unele instituţii financiare au interesul să o creioneze astfel.

Cercetătorii de la MIT (Massachusetts Institute of Technology), împreună cu Elliptic, o companie specializată în analiza tehnologiei blockchain, au realizat un studiu care a inclus peste 200.000 de tranzacţii cu Bitcoin pentru a vedea câte dintre acestea încalcă legea.

203.769 de noduri de tranzacţii, cu o valoare însumată de peste 6 miliarde de dolari, au fost analizate cu ajutorul unui software care foloseşte învăţarea mecanică pentru a face diferenţa între tranzacţiile licite şi cele ilegale.

Studiul, care a avut ca scop şi testarea capacităţilor software-ului ca mijloc de identificare a fraudelor, a arătat că doar 2% din tranzacţiile vizate au fost ilicite.

Cei de la Elliptic, care primesc frecvent contracte de la agenţiile guvernamentale americane pentru a identifica tranzaţii ilicite, spun că o mare problemă aici este numărul mare de rezultate pozitive false - tranzacţii legale care sunt identificate incorect ca fiind ilicite.

Software-ul folosit s-a dovedit foarte eficient în cadrul acestui studiu, depistând tranzacţii ilicite bine camuflate, folosite în pieţele de pe darknet, atacurile cu ransomware şi alte activităţi ilegale.

În ciuda volatilităţii ridicate, se estimează că din 2009 până în prezent au fost realizate aproximativ 440 milioane de tranzacţii cu Bitcoin.

Sursa : news.ro

Se dau bani pentru motorină! Ce categorii de români îi pot obține. Ce trebuie să facă... Bănci cu active de 47.000 de miliarde de dolari au adoptat ”principii bancare responsabile” pentru combaterea schimbăril...
Beneficiile consumului de aloe vera. Ce spun specialiștii
Specialiști spun care sunt beneficiile consumului de aloe vera asupra sănătății tale. Planta...
Horoscopul zilei de 21 martie 2023. Berbecii au nevoie de eliberare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 martie 2023 spune că Berbecii trebuie să fie atenți la ce le spune...
Parteneri
Ciorbă de post cu ciuperci și cartofi, gustoasă și hrănitoare
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x