Antena Căutare

Furnizorii de carburanti, obligati sa reduca emisiile poluante. Preturile ar putea creste!

Un proiect de hotarare elaborat de Ministerul Economiei prevede obligarea furnizorilor de carburanti folositi in transporturi de a reduce treptat emisiile de gaze cu efect de sera prin cresterea ponderei de biocombustibili, informeaza Green Report.

Fiecare furnizor de combustibili isi stabileste propriul mix de carburanti si politica de pret, dar, din cauza ca pretul de achizitie al bio-componentei este mult mai mare decat pretul hidrocarburilor, o consecinta a acestei hotarari ar putea fi cresterea pretului combustibililor la pompa.

Potrivit proiectului de lege, emisiile ar trebui reduse cu minimum 35% incepand cu 1 ianuarie 2011, 50% incepand cu 1 ianuarie 2017 si minimum 60% incepand cu 1 ianuarie 2018.

Legea presupune ca operatorii economici care introduc biocraburanti pe piata vor fi obligati sa prezinte Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri rapoarte anuale.

Rapoartele vor oferi informatii cu privire la masurile luate de furnizori pentru reducerea emisiilor de gaze, protectia solului, reabilitarea terenurilor degradate, precum si masuri de responsabilitate privind aspectele de durabilitate sociala.

Sursa: Antena3

Vezi mecanismul scumpirii alimentelor!... Leul s-a depreciat fata de euro si dolar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x