Căutare Live

Indicele ROBOR la 3 luni a atins cel mai mic nivel din ultimele 2 luni

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a coborât la 3,12%, cel mai mic nivel din ultimele 2 luni, potrivit datelor publicate, luni, de Banca Naţională a României (BNR).

Luni, ROBOR la 3 luni a scăzut de la 3,15% la 3,12%. Acesta este cel mai mic nivel din 16 decembrie 2019, când a fost 3,12%.

Totodată, ROBOR la 6 luni a scăzut de la 3,23% la 3,21%. Acesta este cel mai mic nivel din 19 decembrie 2019, când a fost 3,21%.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituţiile bancare din România, în lei, iar evoluţia sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piaţă.

BNR a publicat, în mai 2019, indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Nivelul acestuia, pentru al treilea trimestru din 2019, a scăzut la 2,36%, de la 2,66% în T2 2019.

Sursa : news.ro

Afacerile Zitec au crescut cu 34% în 2019, până la 7 milioane de euro, iar pentru acest an mizează pe dezvoltarea şi cre... JYSK inaugurează două magazine noi şi ajunge la 84 de magazine. Retailerul danez de mobilier şi decoraţiuni vrea să ajun...
Parteneri
De ce mint oamenii. 4 motive explicate de psihologi
Se spune că minciuna are picioare scurte, iar acest lucru nu poate fi departe de adevăr. Există nenumărate motive pentru care multe persoane aleg să omită adevărul. Experții au încercat să afle de ce mint oamenii și să claseze principalele motive astfel încât să ne fie mai ușor să ne dăm seama de intențiile persoanei cu care purtăm o discuție.
Catine.ro
Ultimele știri