Antena Căutare

INS: Salariul mediu net in noiembrie - 1491 lei. In crestere cu 2,3%

Salariul mediu brut a fost de 2054 lei in noiembrie 2011, in crestere cu 46 lei fata de luna anterioara, iar salariul mediu net a fost de 1491 lei, cu 34 lei mai mult decat in octombrie, potrivit Institutului National de Statistica (INS).

Cel mai mare salariu s-a inregistrat in intermedieri financiare (3.705 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (857lei).


Cele mai mari cresteri ale castigului salarial mediu net s-au obtinut in fabricarea calculatoarelor si a produselor electronice si optice, silvicultura si exploatare forestiera (inclusiv pescuit si acvacultura), activitati de servicii anexe extractiei (intre 10,0% si 12,0%); in extractia petrolului brut si a gazelor naturale, alte activitati industriale, activitati auxiliare intermedierilor financiare (intre 6,5% si 8,5%); in intermedieri financiare (cu exceptia activitatilor de asigurari si ale fondurilor de pensii), fabricarea substantelor si a produselor chimice, extractia minereurilor metalifere, prelucrarea lemnului, fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor si semiremorcilor, fabricarea de masini, utilaje si echipamente(intre 5,0% si 6,5% ) si cu 29,2% in alte activitati extractive.

Scaderi ale castigului salarial mediu net fata de luna precedenta au fost cauzate de nerealizarile de productie ori incasarile mai mici (functie de contracte), de dificultatile financiare din sectorul economic. De asemenea, in unele activitati economice scaderea nivelului castigului salarial mediu net din luna noiembrie a fost cauzata de acordarea in luna precedenta a primelor ocazionale.

Cele mai importante scaderi ale castigului salarial mediu net au fost in industria metalurgica(6,3%), respectiv cu 4,2% in fabricarea produselor din tutun(4,2%); in transporturi pe apa, hoteluri si restaurante, fabricarea produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice(intre 1,0% si 2,0%).

In sectorul bugetar s-au inregistrat usoare cresteri ale castigului salarial mediu net fata de luna octombrie in invatamant (4,0%) ca urmare a platii cu ora a cadrelor didactice; sanatate si asistenta sociala (1,2%) ca urmare a platii drepturilor salariale restante cuvenite salariatilor din unele unitati din domeniul asistentei sociale care s-au confruntat cu dificultati financiare in lunile precedente, precum si a disponibilizarii personalului care realiza castiguri salariale mici.

Joburi pentru absolventi: vezi in ce domenii cresc salariile!... INS: Inflatia anuala a coborat la 3,14%, cel mai redus nivel din1989...
Focaccia simplă de casă. Rețetă de pâine din bucătăria italiană
Atunci când ți-e poftă de pâine preparată în casă, cu siguranță te gândești care ar fi...
Horoscopul zilei de 31 martie 2023. Leii sunt plini de energie. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 31 martie 2023 spune că nativii din zodia Leilor nor avea parte de o zi...
Parteneri
Horoscopul dragostei pentru luna aprilie 2023. Taurii vor avea parte de o nouă poveste de iubire
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x