Antena Căutare

Jeffrey Franks: Traim vremuri incerte, nu stim care va fi urmatoarea tara care va cadea

Romania nu este perfecta, dar trebuie sa fie suficient de buna astfel incat criza sa loveasca o alta tara, a declarat miercuri, la o conferinta organizata la Bucuresti de Banca Mondiala, seful Misiunii Fondului Monetar International, Jeffrey Franks.

"Traim vremuri incerte si ne intrebam toti care va fi urmatoarea tara care va cadea, care va cadea in instabilitate economica", a spus Franks.

Citandu-l pe economistul John Maynard Keynes, care spunea ca "pe termen lung toti suntem morti", seful Misiunii FMI a avertizat ca "vom fi morti pe termen scurt daca nu aplicam politici corecte".

Comparand capitalurile si pietele financiare care cauta vulnerabilitatile diferitelor state cu hotii care fura masini si case, oficialul FMI a afirmat ca "este imposibil sa te protejezi 100% si sa ai o masina care sa nu fie furata niciodata, dar, pe de alta parte, si hotii sunt lenesi si vor alege casele si masinile care pot fi furate mai usor".

Astfel, a continuat Franks, este important pentru Romania sa se asigure ca nu este urmatoarea tara vulnerabila care va cadea in criza, cand pietele vor cauta urmatoarea victima. El a adaugat ca autoritatile romane au reusit sa abordeze multe dintre vulnerabilitatile care existau in urma cu trei ani, iar situatia fiscala este buna si este pe cale sa se imbunatateasca si mai mult, nu sa se inrautateasca.

Oficialul FMI a aratat ca, pentru Romania, provocarea este sa asigure sa nu fie cea mai vulnerabila economie si a mentionat "tampoanele" (buffer) de protectie care au fost create si care trebuie pastrate in jurul domeniilor-problema.

Franks a comparat aceste buffer-uri cu protectia masinilor de formula 1, care arata foarte rau dupa un accident, dar care protejeaza foarte bine viata pilotului, absorbind socurile.

"Trebuie construite zone-tampon care sa absoarba socurile, iar economia sa ramana intreaga", a mai spus reprezentantul FMI.

Sursa: Jurnalul National

Foto: Intactimages

Liderii UE se intalnesc la Bruxelles pentru ultima sansa de salvare a economiei europene... Ambasadorul SUA: "Aveti probleme de 10 mld. $ in infrastructura energetica. Sunt ca niste elefanti care vin peste v...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x