Antena Căutare

Jeffrey Franks: Un nou acord cu FMI va include noi reforme pe piata muncii si a investitiilor

Un nou acord cu Fondul Monetar International va include noi reforme structurale privind forta de munca, infrastructura si investitiile, a declarat seful misiunii Fondului in Romania, Jeffrey Franks pentru Bloomberg.

Conducerea statului si-a exprimat interesul pentru incheierea unui acord preventiv cu Fondul dupa incheierea actualului pachet de finantare in aprilie. In cazul unui acord preventiv, statul poate accesa fonduri in cazul unor probleme neprevazute.

"Este clar ca statul nu a fost complet restructurat. Exista sectoare ale econmiei pe care Romania trebuie inca sa le reformeze pentru a atinge nivelul de flexibilitate si productivitate de care are nevoie", a declarat Franks, intr-un interviu acordat Bloomberg.

Potrivit acordului actual, board-ul FMI se va intalni lpe data de 7 ianuarie pentru a evalua progresele Romaniei.

"O intarziere de o saptamana sau doua nu ar avea un impact semnificativ asupra noului aranjament. Intentionam, in continuare, sa ne intoarcem pentru a negocia un acord in prelungirea celui existent, in ideea ca noua intelegere ar putea intra in vigoare din aprilie", a spus el.

Franks este de parere ca Romania si-a schimbat imaginea de "elev mediocru" dupa ce Guvernul a supravietuit voturilor de neincredere si protestelor pentru a respecta cererile FMI privind reducerea cheltuielilor si a numarului de angajati.

"Romania avea o reputatie de a fi un elev destul de mediocru in privinta finalizarii reformelor, iar acest program a schimbat aceasta imagine. Este vazuta acum ca o tara care a facut eforturi enorme in pofida unei situatii dificile pentru a incheia reforme dificile, dar necesare", a mai spus seful misiunii FMI in Romania.

Potrivit prognozelor Bloomberg, economia Romaniei va inregistra o contractie de 1,9% in acest an, in timp ce restul Europei iese din criza, alimentand astfel criticile potrivit carora respectarea cererilor stricte ale FMI si UE mentine tara in recesiune, noteaza Bloomberg.

Leul se depreciaza iar in fata euro... Jeffrey Franks: Romania nu mai este "elevul mediocru"...
Cupluri zodiacale care devin mai puternice peste ani. Dragostea lor durează o viață întreagă
În „baletul cosmic”, anumite perechi zodiacale se angajează într-un dans care se...
Horoscopul zilei de 5 iunie 2023. Berbecii sunt sfătuiți să renunțe la mediul online. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 5 iunie 2023 spune că Berbecii sunt sfătuiți să renunțe la mediul...
Parteneri
Cel mai bun smoothie antiinflamator. Nutriționiștii îl recomandă pentru micul dejun
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x