Antena Căutare

Loto 6 din 49. Câți bani îți ia statul la plata câștigurilor

Loto 6 din 49. Câți bani îți ia statul la plata câștigurilor. Ai câstigat la Loto 6 din 49? Află din articolul a1.ro, cum se face plata premiilor și ce impozite va trebui să plătești la stat pentru câstigurile la loto

Loto 6 din 49. Câți bani îți ia statul la plata câștigurilor Galerie
Loto 2019

Loto 6 din 49. Câți bani îți ia statul la plata câștigurilor​. Ai câstigat la Loto 6 din 49? Află din articolul a1.ro, cum se face plata premiilor și ce impozite va trebui să plătești la stat pentru câstigurile la loto

Dacă ești fericitul câștigător a unei frumoase sume la Loto 6 din 49, bucuria ta e cu siguranță imensă. Mai mult ca sigur vei ajunge să ai o mulțime de întrebări cu privire la suma pe care o vei încasa, dacă riști să o pierzi și cât impozit îți va opri statul. Toate astea îți vor mai anula din fericirea câștigului.

Potrivit studiilor, în mod normal, există o şansă din peste 9 milioane ca cineva să câştige premiul cel mare. Ce îi face totuşi pe oameni să joace în continuare şi nu doar cu un singur bilet?

Ei fac acest lucru pentru că trăiesc cu speranţa că, până la urmă, norocul le va schimba viaţa, dar şi pentru că se concentrează pe raportul cost-beneficii al unui singur bilet, fără să adauge costul pe termen lung rezultat din cumpărarea mai multor bilete timp de un an de zile sau chiar toată viaţa.

Impozitarea câștigurilor

Biroul de Comunicare din cadrul Companiei Naţionale Loteria Română-S.A, în temeiul OUG 58/26.06.2010, ne informează că sunt scutite de impozit veniturile din jocurile de noroc până în 600 de lei. Cât priveşte câştigurile care depăşesc acest plafon, ni s-a confirmat că toate se impozitează cu o cotă de 25 la sută, aplicată asupra venitului net, impozitul reţinându-se la sursă. De precizat că venitul net reprezintă diferenţa dintre câştigul obţinut şi suma neimpozabilă de 600 de lei.

Ce spune legea despre impozitarea câștigurilor la Loto 6 din 49

Loto 6 din 49. Câți bani îți ia statul la plata câștigurilor

Loto 2019

În Monitorul Oficial nr. 407/09.06.2015 a fost publicată legea nr. 124/2015 privind aprobarea OUG nr. 92/2015 pentru reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare și modificarea unor acte normative. Principalele modificări aduse de actul normativ menționat, la legislația actuală, cu referire doar la modalitatea de impozitare a câștigurilor sunt:

• pct. 32 din lege “(2) Veniturile din jocuri de noroc se impun prin reținere la sursă. Impozitul datorat se determină la fiecare plată, prin aplicarea următorului barem de impunere asupra fiecărui venit brut primit de un participant de la un organizator sau plătitor de venituri din jocuri de noroc:”

• pct. 32 din lege “(4) Nu sunt impozabile următoarele venituri obținute în bani și/sau în natură: ... b) veniturile obținute ca urmare a participării la jocurile de noroc caracteristice cazinourilor, (...) și lozuri, sub valoarea sumei neimpozabile de 66.750 lei, realizate de contribuabil pentru fiecare venit brut primit”.

Așadar, impozitul calculat și reținut va fi unul progresiv, funcție de încadrarea în tranșa de câștig obținut, reintrând în sfera de impozitare veniturile obținute la lozuri (scutite prin OUG nr. 92/2014 de la reținerea la sursă) dar stabilindu-se doar pentru această categorie de câștig din lozuri un plafon neimpozabil de 66.750 lei, astfel că, modificarea intervenită nu prezintă implicații asupra modalității actuale de calcul/reținere și raportare a acestor câștiguri achitate teritorial.

În conformitate cu art.115 alin.1 lit.p), coroborat cu art.116 alin.1 si alin. 2 lit.c) aduse prin OUG nr. 92/2014, toate veniturile obținute de către persoane fizice nerezidente, ca urmare a participării la jocurile de noroc organizate de C.N.L.R. S.A., vor fi impozitate prin aplicarea cotei de 1% asupra veniturilor brute. Impozitul datorat de nerezidenți pentru veniturile impozabile obținute se va calcula, reține și plăti la Bugetul de Stat de către C.N.L.R. S.A.

Vești excelente pentru cei care fac cumpărături online! În cât timp va putea fi returnat produsul. Românii sunt în culme... Lovitură pentru românii cu rate la bănci! Ce schimbare uriașă anunță specialiștii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x