Antena Căutare

Ministrul francez de Finante, Christine Lagarde, noul director al FMI

Ministrul francez de Finante, Christine Lagarde, este noul director al FMI, dupa ce functia a ramas vacanta in urma demisiei lui Dominique Strauss-Kahn. Christine Lagarde este prima femeie sef al FMI. Mandatul sau este de cinci ani si va incepe la 5 iulie 2011, potrivit Reuters.


Statele emergente considera, de asemenea, ca directorul general al FMI ar trebui sa fie desemnat in functie de competenta, nu de nationalitate. Ministrul francez a refuzat sa comenteze informatiile.

In timpul turneului international de promovare a candidaturii la sefia Fondului, Christine Lagarde a sustinut in Arabia Saudita ca problemele legate de datoriile de stat ar fi o prioritate pentru FMI sub conducerea sa.

Dominique Strauss-Kahn, fost ministru de finante in Franta, a demisionat in luna mai din pozitia de director general al FMI, dupa ce a fost arestat la New York sub acuzatii de tentativa de viol.

FMI si Banca Mondiala au fost create in urma Conferintei de la Bretton Woods din 1944, unde a fost convenita intelegerea nescrisa ca seful Fondului sa fie intotdeauna un european, iar presedintele BM un american.

sursa:Antena3

foto: tehrantimes.com

INS: Rata somajului a urcat la 7,6% in primul trimestru al anului. 741.000 de oameni, fara loc de munca... ANOFM: Rata somajului a scazut in mai la 4,97%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x