Antena Căutare

Oficial BNR: Impozitul progresiv ar creste costul cu forta de munca

Directorul de audit din BNR, Eugen Radulescu, apreciaza ca introducerea cotei progresive ar genera o crestere importanta a costului cu forta de munca, fara a aduce o echilibrare a bugetului.

"Vorbim despre o marja in care cota unica aduce mai multe venituri, in conditiile in care impozitul pe venit nu a adus decat putin peste 3% din PIB. Revenirea la o cota progresiva nu va aduce in niciun caz o echilibrare a deficitului bugetar (...) Ar creste doar costul total (...) S-ar intampla ce s-a mai intamplat, ori angajatorii ar plati la negru, ori ar merge la vecinii nostri unguri, care asta se pregatesc sa faca acum, sa introduca cota unica", a precizat Radulescu, prezent la conferinta "Coordonate de actualitate ale restructurarii economiei romanesti".

In 2009 comparativ cu anul anterior, costul mediu lunar al fortei de munca a urcat cu 5,6%, la 2.425 lei/salariat, a anuntat astazi Institutul National de Statistica.

Sursa: Financiarul

Leul s-a apreciat in raport cu euro si dolarul... FMI: Economia Romaniei scade cu 2% in 2010. Crestere de 1,5-2%, in 2011...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x