Antena Căutare

OFICIAL! Romania, din nou in recesiune tehnica

Dupa ce economia a scazut pentru sase luni consecutiv, Romania a intrat din nou in recesiune tehnica. Produsul Intern Brut (PIB) a scazut cu 0,1% in primele luni ale anului 2012, fata de trimestrul patru din 2011, conform datelor Institutului National de Statistica. In termeni anuali insa, economia Romaniei a inregistrat un avans timid, de 0,3%.

"Produsul Intern Brut in trimestrul I 2012 a fost, in termeni reali, mai mic cu 0,1% comparativ cu trimestrul IV 2011 (date ajustate sezonier)", a anuntat INS. Fata de acelasi trimestru din 2011, PIB a crescut cu 0,3% pe serie bruta si cu 0,8% pe serie ajustata sezonier.

Intrucat si in trimestrul IV de anul trecut PIB s-a contractat cu 0,2% ca serie ajustata sezonier fata de perioada iulie-septembrie, economia este considerata in recesiune tehnica, situatie care reflecta doua trimestre consecutive de scadere fata de trimestrul anterior.

Romania reintra astfel in recesiune tehnica, situatie in care s-a regasit pentru doi ani si jumatate, in perioada 2008-2011.

Estimarile analistilor plaseaza cresterea economica din acest an in jur de 1%, sub nivelul prognozat de FMI, de 1,5%.

Acestea sunt primele estimari privind evolutia economiei in ianuarie-martie, denumite "date semnal". INS va anunta la 6 iunie datele provizorii privind PIB in perioada mentionata.

Anul trecut Produsul Intern Brut a crescut cu 2,5%, sustinut in principal de evolutia din agricultura, cu un plus de 11,3%, si industrie, domeniu care a inregistrat un avans de 5%.

Noua identitate ANDU semnata de Seed Consultants... Udrea: Deprecierea leului face ca majorarea cu 8% sa insemne o crestere reala de doar 4%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x