- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
UE este cel mai mare client unic al sectorului financiar britanic, iar în prezent beneficiază de accesul liber la blocul comunitar. Dar acest acces va lua sfârşit după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.
Relaţiile comerciale se vor baza în viitor pe ”echivalenţă”. Sistemul UE de acces la firmele străine pentru care Bruxelles-ul doreşte să respecte pe piaţa lor internă aceleaşi reguli stricte ca în blocul european.
”Marea Britanie va fi ţara cu cea mai mare echivalenţă din lume”, a declarat luni Nausicaa Delfas, director executiv internaţional la Autoritatea pentru Conduită Financiară din Marea Britanie.
Delfas a cerut Bruxelles-ului să adopte o atitudine tehnică şi nu politică pentru stabilirea echivalenţei Marii Britanii.
Accesul în UE pe bază de echivalenţă reprezintă 5%-10% din afacerile transfrontaliere actuale, iar Marea Britanie vrea ca Bruxelles-ul să ”îmbunătăţească sistemul pentru a-l face mai predictibil şi mai transparent.
”Acest lucr ar putea include ”un mecanism” pentru a gestiona orice divergenţă a reglementărilor, pentru că Marea Britanie nu doreşte să adopte în permanenţă reglementările UE.
Antony Manchester, director general la BlackRock, a spus că evaluarea avantajelor echivalenţei ar fi mai uşoară pentru Marea Britanie dacă UE îl va îmbunătăţi.
”În caz contear, vom ajunge în situaţia în care va fi totul sau nimic”. Sper că interdependenţa va deveni realitate...în caz contrar vom ajunge la închiderea accesului pe pieţele europene”, a afirmat Manchester la o conferinţă referitoare lasectorul financiar şi Brexit.
Peste 300 de bănci, asigurători şi administratori de active din Marea Britanie au deschis centre în UE pentru a oferi servicii clienţilor direct din locul comunitar, ceea ce limitează utilitatea eforturilor mari ale Marii Britanii ăpentru echivalenţă.
Sectorul financiar britanic a propus acum doi ani o abordare de ”recunoaştere reciprocă mai largă şi mai nouă”, în care Marea Britanie şi UE şi-ar accepta reciproc reglementările. Dar UE a refuzat, considerând că Marea Britanie nu trebuie să se bucure de aceleaşi privilegii ca atunci când se afla în Uniune.
Brexitul a determinat UE să înăsprească condiţiile de echivalenţă pentru casele de cliring din străinătate şi pentru firmele străine de investiţii.
Este neclar cum va reconcilia Marea Britanie accesul considerabil la piaţă cu refuzul de a accepta reglementările UE.
Sursa : news.ro
Blue Air a revenit pe plus şi a înregistrat un profit net de 3,4 milioane euro pentru anul financiar 2019... Alphabet, proprietarul Google, a făcut o ofertă de preluare a producătorului de dispozitive purtabile Fitbit...