Antena Căutare

Predoiu, presat sa ia urma afacerii Daimler in Romania

Senatorul Dan Voiculescu ii solicita din nou ministrului sa ceara detaliile anchetei americane, avand in vedere ca implicatiile scandalului tin si de Romania.

Senatorul Dan Voiculescu i-a cerut ieri ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, sa transmita procurorului general al Romaniei o scrisoare primita de la oficialitatile americane, care se arata dispuse sa ofere informatii despre ancheta referitoare la activitatea firmei Daimler AG in Romania.

De numele grupului Daimler este legat un scandal international de coruptie, cu sume uriase pe care reprezentanti ai grupului german le-ar fi oferit unor demnitari din SUA si tari europene pentru a primi contracte pe bani publici.

Mai exact, Romania este una dintre cele 22 de tari unde Daimler AG a dat mita 3,3 milioane de euro pentru a-si asigura contracte cu autoritatile in perioada 1998-2008. Concluzia este formulata in documentele rezultate in urma unei anchete desfasurate de procurorii americani, in SUA Daimler facand obiectul unui proces ce se va incheia printr-o intelegere evaluata la 140 de milioane de euro.

Senatorul Dan Voiculescu s-a adresat procurorului general adjunct al SUA, Gary G. Grindler, coordonator al anchetei in cazul Daimler, si a solicitat detalii referitoare la afacerile grupului in Romania, iar raspunsul a fost ca Departamentul de justitie al SUA poate oferi Romaniei toate informatiile de care dispune, dar este nevoie de o solicitare din partea Ministerului Justitiei Roman.

Tot articolul, in Jurnalul National

Productia industriala din Romania, printre cele mai slabe evolutii din UE... Radet: datorii istorice de aproape 2 mld. lei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x