Specia de calcan pe care omul de afaceri a adus-o din Danemarca este una destul de rezistenta la variatiile de salinitate. Apa de acolo are proprietati asemanatoare celei din Marea Neagra si, astfel, pestii se pot adapta mai usor la conditii.
Insa, toate acestea costa bani si timp. Investitia necesita peste 4 milioane de euro si mai bine de doi ani si jumatate pana cand pestele poste fi scos la vanzare. Merita, insa. Carnea alba de calcan este foarte cautata si destul de scumpa.
Pretul calcanului in zona Mari Negre variaza intre 10 si 20 de euro pe kilogram.
Calcanul este considerat a fi cel mai bun peste plat si are carnea cea mai alba si mai zemoasa dintre toate speciile. Contine o sumedenie de vitamine si minerale si are si proprietati terapeutice: combate stresul.
Ferma de calcan de la Midia, din judetul Constanta, este prima de acest gen din Romania si foloseste o technologie avansata, importanta din Norvegia.
"Pe domeniul peascaresc am avut un sprijin dar trebuie sa fi inarmat cu foarte multa rabdare si sa ai o baza financiara solida, fara ele nu ai cum sa ajungi la final" a declarat Gabriel Popescu.
Omul de afaceri si-a propus sa produca in jur de o tona si jumatate de calcan anual. Pestele va fi, apoi, comercializat in restaurantele si in magazinele din Constanta si de pe litoral.
FOTO: spokesman.com
Ministrul Finantelor: S-ar putea gasi bani pentru revenirea indemnizatiilor pentru mame la 85% din venit... Ne chinuim sa construim autostrazi proiectate pe vremea lui Ceausescu!...