Antena Căutare

Romania a atras doar 1,8% din banii UE pentru infrastructura

Romania a atras doar 83 milioane de euro din cele 4,6 miliarde de euro, la cat se ridica fondurile europene disponibile pentru dezvoltarea infrastructurii, insa pentru anul viitor Ministerul Transporturilor si-a propus sa contracteze 1,6 miliarde euro, potrivit secretarului de stat in institutie Eusebiu Pistru.

Pistru a declarat luni, la un forum privind infrastructura, dezvoltarea urbana si arhitectura de interior, ca in bugetul ministerului pentru 2011 vor exista sume mai mari pentru cofinantarea proiectelor care utilizeaza bani europeni.

"Anul viitor vom depune proiecte prin care speram sa obtinem 1,6 miliarde euro", a spus Pistru.

Oficialul a mai spus ca Romania "a pierdut startul" si nu a atras timp de doi ani bani europeni pentru dezvoltarea infrastructurii.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat in septembrie ca relatia Ministerului Transporturilor cu Comisia Europeana a fost in ultimii ani "putin mai incordata", fapt care explica, intr-o anumita masura, si rezultatele nesatisfacatoare in absorbtia fondurilor europene pentru infrastructura.

Ea a afirmat ca va continua dialogul cu oficialii UE pentru a gasi solutiile care sa deblocheze procesul de absorbtie.

Pana in 2013 Romania poate beneficia de sume totalizand 4,6 miliarde euro acordate de UE prin Programul Operational de Transporturi.

Sursa: Jurnalul National

Avem buget de "criza": Cheltuielile se ridica la 108 miliarde de lei, dar fondurile sunt de 80 de miliarde... Surse: Taxa de 1 ban pe toate categoriile de combustibil?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x