Antena Căutare

Romania pastreaza tinta pentru adoptarea Euro: 1 ianuarie 2015

Comisia Europeana analizeaza programele de convergenta si stabilitate depuse de 10 state membre, printre care si Romania. Programul de Convergenta mentine angajamentul privind adoptarea monedei euro la 1 ianuarie 2015 si estimeaza o crestere economica de 1,3% in 2010, care va urca la 3,7% in 2012. Greu de crezut, dupa deficitul din 2009, ca Romania va putea adopta euro in 2015, mai ales ca se va acorda o atentie sporita statelor care doresc sa intre in zona euro, pe fondul situatiei din Grecia.

Desi nu schimba data pentru intrarea in zona euro, guvernul atrage atentia ca, in conditiile economice actuale, moneda nationala nu va putea intra in ERM II mai devreme de 2012.

Pentru a adopta euro, deficitul bugetar trebuie sa fie sub 3%, iar anul trecut acesta a urcat la 7,4%, datoria publica trebuie sa fie sub 60% din Produsul National Brut, iar inflatia nu poate depasi cu mai mult de 1,5% ratele medii de inflatie ale celor trei state membre cu cea mai scazuta rata.

Potrivit Programului de Convergenta, strategia economica vizeaza reluarea cresterii economice si crearea de noi locuri de munca.

Plata TVA la incasarea facturii, aprobata pentru intreg mediul de afaceri... Rau platnicii, sub protectie!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x