Antena Căutare

Românii care muncesc legal în străinătate ar putea avea pensii mai mari!

Confruntat cu problema plăţii pensiilor, la un număr de pensionari aflat în continuă creştere, statul român ar putea găsi o modalitate de a mai atrage nişte bani la foarte tulburatul buget: să ceară statelor în care românii au ieşit la pensie o parte din banii plătiţi sub formă de taxe de aceştia

Confruntat cu problema plăţii pensiilor, la un număr de pensionari aflat în continuă creştere, statul român ar putea găsi o modalitate de a mai atrage nişte bani la foarte tulburatul buget: să ceară statelor în care românii au ieşit la pensie o parte din banii plătiţi sub formă de taxe de aceştia.

La ora actuală, peste un milion de români angajaţi cu acte în regulă plătesc cote obligatorii din venit către fonduri private de pensii, administrate de statul în care lucrează, bani care însă nu se mai regăsesc în sumele pe care le primesc ulterior la încasarea pensiei de la statul român.

Ei bine, un proiect de lege iniţiat de deputatul UNPR Florin Gheorghe ţinteşte să recupereze aceste sume “pierdute” în statele în care au fost angajaţi românii din diaspora şi să le adauge la pensia pe care cetăţeanul respectiv o încasează în ţara de baştină.

Îți poți calcula anul în care ieși la pensie pe www.lapensie.com.

Vezi continuarea AICI.

Scapă de grija facturilor mari! Trucuri SIMPLE, dar de mare efect pentru a-ţi încălzi cât mai ieftin locuinţa... Decizie de ultimă oră luată de Iohannis. Românii pot primi 2.200 de lei. Ce trebuie să facă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x