Persoanele care iau credite de la bănci trebuie să fie conștiente că acest lucru înseamnă un angajament pe termen lung, care se poate transforma în timp în disconfort, a declarat, joi, Cătălin Pârvu, membru în colegiul director al Asociației Române a Băncilor (ARB).
"Sunt de acord că băncile și clienții trebuie să împartă riscul, însă această împărțire trebuie să fie rezonabilă", a spus el, la conferința "Relația cu consumatorul de servicii financiare", organizată de Oxygen Events, cu sprijinul Asociației Române a Băncilor.
Pârvu a precizat că, dacă vor fi afectate de această lege, băncile vor tinde să-și diminueze costurile.
"Acest lucru îi va afecta pe alți clienți, adică pe deponenți. Dacă nu vom mai da atâtea credite, nu vom mai avea atâtea venituri, deci se vor reduce remunerările la depozite și vor suferi milioane de deponenți. Va suferi și bugetul statului, pentru că profiturile vor fi mai mici și vom plăti mai puține taxe", a susținut reprezentantul ARB.
Potrivit acestuia, clienții care accesează un credit trebuie să fie conștienți că acest lucru se va transforma în disconfort pe termen lung.
"Cei care iau credite trebuie să fie foarte conștienți că acest credit are o viață lungă. Pe termen scurt va fi un confort, apoi confortul va scădea și se va transforma în disconfort", a subliniat Pârvu.
Gata cu salariile mici! Comisia Europeană propune salarii egale pentru muncitorii europeni... Propunere neașteptată. 15.000 de oameni din toată țara ar putea avea pensiile tăiate!...