Antena Căutare

SPECIAL: Golf de la Udrea pe bani europeni

Intr-o tara in care nici macar fotbalul, sportul preferat al romanilor, nu are inca un teren de nivel occidental, rasar precum ciupercile dupa ploaie terenurile de golf, toate la nivel "international", facute pe fonduri europene nerambursabile alocate pe programul operational regional pentru turism.


La Snagov nu s-a facut nimic pana acum, dar se face, in schimb, la Arad, in fieful lui Gheorghe Falca. Socrul acestuia, Gheorghe Seculici, presedinte al PDL Arad, a realizat proiectul unui megacomplex de golf care poarta numele de Butterfly Royal Golf Resort. Complexul va fi realizat in acest an in comuna Fantanele, langa Arad, in baza unui contract incheiat intre Agentia de Dezvoltare Vest, cea care gestioneaza alocarea fondurilor europene pentru aceasta zona a tarii, si firma SC BELLAVISTA GOLF VILLAS & RESORT SRL, infiintata in Romania de mai multi cetateni italieni. Complexul Butterfly Royal Golf Resort se va intinde pe 364,8 ha si va cuprinde vile de lux, vile, blocuri, un hotel de lux, club de golf cu teren de golf si magazine. Investitia va fi de aproximativ 20 milioane de euro, din care peste 10 milioane de euro reprezinta o finantare europeana nerambursabila. Contractul de finantare a fost deja semnat de italieni cu Agentia de Dezvoltare, in baza Programului Operational Regional, in cadrul domeniului major de interventie 5.2 "Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurilor specifice pentru valorificarea durabila a resurselor naturale si pentru cresterea calitatii serviciilor turistice", axa 5 "Dezvoltarea durabila si promovarea turismului", din cadrul Programului Operational Re¬gional. Valoarea totala a proiectului de la Fantanele este de aproximativ 84,5 milioane de lei (19,9 milioane de euro), iar valoarea finantarii nerambursabile este de aproximativ 43,6 milioane de lei (10,3 milioane de euro).

SC BELLAVISTA GOLF VILLAS & RESORT SRL, firma italiana cu sediul in Timisoara, a primit insa o finantare mai generoasa de la AD Vest (agentie condusa de primarul Aradului, Gheorghe Falca, si presedintii PDL ai CJ Arad si CJ Timis). In 30 aprilie, italienii au incredintat contractul pentru construirea complexului de golf, contract in valoare de 18 milioane de euro, firmei Tehnodomus din Arad. Conform contractului, publicat pe site-ul de licitatii publice, Tehnodomus trebuie sa realizeze urmatoarele obiective: teren de golf cu 18 gauri cu o Club House de aproximativ 5.000 mp, alee de acces cu portar, terenuri de tenis cu vestiare, zona de intretinere cu depozite si birouri, centru sportiv cu piscina, terenuri de tenis si vestiare, parcari si circulatie interna, zona verde de legatura intre echipamentele de golf si centrul sportiv etc. Tehnodomus SA, firma aradeana detinuta de Sorin Virgil Hent si Gheorghe Maxinan, doi apropiati ai primarului aradean Gheorghe Falca, este castigatoare fara drept de apel a aproape tuturor contractelor de constructii scoase la licitatie de Primaria Aradului. Cum spuneam, parte in acest proiect este si socrul lui Falca, Gheorghe Seculici, a carui firma Proiect Arad SA a realizat proiectul complexului de golf.

Flutur face si el gauri in gazon pe bani europeni

Reteta a fost descoperita si de celalalt preferat al doamnei Udrea, Gheorghe Flutur. La Suceava, Primaria condusa de Ion Lungu, subaltern al lui Flutur pe linie de partid, s-a asociat cu o firma nou-creata, DRAGOMIRNA GOLF RESORT SRL, pentru realizarea unui complex de golf de 100 de hectare in comuna Mitocu Dragomirnei. Consiliul Local al Municipiului Suceava a aprobat asocierea, primarul Lungu spunand ca este vorba despre o importanta oportunitate. "Este vorba despre o suprafata de 100 de hectare aflata la periferia municipiului, la 2,5 km de Itcani si la 7 km de centrul Sucevei, o investitie impresionata, cu terenuri de golf, centru de conferinte, hotel international de 5 stele, spatii comerciale etc.", sustine primarul pedelist al Sucevei. Acesta crede ca o data cu realizarea terenului de golf la Mitocu Dragomirnei va creste "turismul de shopping la supermarketurile din Suceava".

Proiectul de la Mitocu Dragomirnei va fi realizat tot cu fonduri europene, pe acelasi program operational regional pentru turism. Firma asociata cu Primaria Sucevei, DRAGOMIRNA GOLF RESORT, ii are actionari pe patronul DEDEMAN, Dragos Paval, si pe Daniel Tanase si David Gheorghe, cunoscuti in Suceava ca fiind prieteni apropiati ai lui Gheorghe Flutur. Tanase si David sunt asociati in firma Assist Software, o abonata a contractelor cu Consiliul Judetean condus de Flutur.

Jurnalul



Veniturile BCR Asigurari de Viata au crescut cu circa 10%, in primul trimestru din 2011... Ungaria a rascumparat de la rusi cei 21% din MOL...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x