Antena Căutare

Studiu: Australia, "cea mai fericita tara" in ceea ce priveste standardele de viata

Australia este "cea mai fericita tara" din lume, intr-un clasament al statelor cu cel mai inalt standard de viata (Better Life Index), realizat de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD).

85% dintre australienii chestionati si-au evaluat starea lor de sanatate ca fiind "excelenta", asta in conditiile in care si cifrele macro-economice arata foarte bine: rata somajului fiind de numai 4,9%. Numai in SUA, spre exemplu, rata somajului a ajuns la 8,1%, iar in Europa, la 10,9%.

Populatia din cel de-al cincilea continent nu sufera in prezent nici de lipsa locurilor de munca, Australia inregistrand un boom economic. Mai mult, australienii au timp si pentru viata personala, in medie, un barbat australian dedicandu-si trei ore pe zi copiilor si treburilor casnice.


Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD), ce include 34 de tari, le claseaza pe urmatoarele locuri si pe multe dintre tarile europene, cum ar fi Danemarca, Elvetia, Norvegia, SUA, Suedia, Canada, Olanda, Luxemburg si Noua Zeelanda.

Foto:globalpost.com

Un nou minim istoric pentru moneda nationala: Un EURO = 4,4587 lei... Rompetrol a crescut pretul motorinei. Benzina, mai ieftina...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x