Antena Căutare

Studiu: "Doar 7 romani dintr-o suta se gandesc sa ia un credit in urmatorul an"

Doar 13 romani dintr-o suta (mediu urban) intentioneaza sa isi cumpere o locuinta in urmatoarele 12 luni, se arata intr-un studiu al ISRA Centar. In plus, procentul „proprietarilor de locuinta” creste odata cu varsta: in timp ce doar 40% dintre tinerii romani (20-34 de ani) detin o locuinta proprie, in cadrul grupei de varsta 50-65 de ani propietarii de locuinta reprezinta majoritatea, procentul lor fiind de peste 90%, se mai arata in studiu.


Iata cele mai importante rezultate ale studiului:


• Dintre cei care au o locuinta, 37% au contractat si un credit. 15% dintre cei care detin o locuinta intentioneaza sa isi reamenajeze casa in urmatoarele 12 luni, in timp ce 9% ar dori sa isi schimbe mobilierul. In urmatorul an, 3% dintre cei care detin deja o locuinta ar vrea sa si-o schimbe in timp ce numai 1% ar vrea sa isi achizitioneze o a doua locuinta.

• Dintre persoanele care nu detin inca o locuinta personala, 13% intentioneaza sa isi cumpere una in urmatoarele 12 luni.

• 6% din romanii din mediul urban care detin un automobil intentioneaza sa il schimbe in urmatorul an. Jumatate dintre romanii din mediul urban detin un automobil proprietate personala. Grupa de varsta 35-49 de ani este in cea mai mare masura „posesoare" de automobile (61%).

• 42% dintre cei care detin un autoturism detin si un credit.

• 6% dintre cei care detin un automobil au intentia de a si-l schimbe in urmatorul an, iar 4% doresc sa achizitioneze inca unul in urmatoarele 12 luni.

• Dintre romanii care nu detin automobil, doar 10% intentioneaza sa isi achizitioneze unul in urmatoarele 12 luni.

• In special romanii din regiunea Moldova si cei cu varste peste 50 de ani indica o intentie de achizitie usor diminuata.

• 4 din 10 romani detin atat locuinta, cat si autoturism, in timp ce aproximativ 20% nu detin niciunul din aceste bunuri.

• Jumatate dintre romanii cu varste cuprinse intre 35 si 49 de ani si dintre cei cu venituri peste 2.000 de RON lunar detin atat locuinta si cat si automobil. 3 din 10 romani detin credite bancare.

Vezi studiul complet pe Hotnews

Prima Casa 4: Vor primi credite si proprietarii de case cu suprafata de pana la 50 de metri patrati... Veniturile BCR Asigurari de Viata au crescut cu circa 10%, in primul trimestru din 2011...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x