Antena Căutare

VIDEO! Spania: Cel mai auster buget de la revenirea la democratie, din '78

Spania se confrunta cu o economie istoric de scazuta. Noul buget prevede inghetarea salariilor angajatilor publici si micsorarea bugetelor ministerelor, o situatie la fel de dramatica din punct de vedere financiar precum in anul 1978.

Astfel, printr-o serie de masuri foarte severe se incearca "economisirea" a peste 27 de miliarde de euro, prin reduceri de cheltuieli si venituri.

Este singura solutie pe care Guvernul de Madrid a gasit-o pentru a evita prabusirea tarii sub impactul crizei datoriilor.

„Suntem intr-o situatie limita in privinta conturilor publice si a somajului cu peste 5,3 milioane de oameni fara loc de munca, astfel incat se cer eforturi foarte mari pentru consolidarea fiscala si reducerea deficitului, dar si reforme structurale pentru cresterea economica si crearea locurilor de munca", a spus vicepremierul Soraya Saenz de Santamaria.

Cheltuielile mai mici vizeaza inghetarea salariilor angajatilor publici si diminuarea bugetelor ministerelor pentru obtinerea unui deficit mai mic cu trei puncte si jumatate, pentru a respecta tinta stabilita de Bruxelles.

Masurile de austeritate vor afecta direct si populatia, astfel ca de la 1 aprilie se va face majorarea pretului la curent electric si la gaz cu 7%, respectiv 5%.


Foto: EPA/Intact Images

Sistemele unor firme de procesare prin MasterCard si Visa, sparte de hackeri... Romania redevine "porumbarul Europei"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x