Căutare Live

Zentiva a finalizat achiziţia operaţiunilor Alvogen din Europa Centrală şi de Est

Producătorul de medicamente Zentiva a anunţat marţi că a finalizat procesul de achiziţie a operaţiunilor Alvogen din Europa Centrală şi de Est (ECE), iar tranzacţia va consolida poziţia companiei în Polonia, România, Bulgaria şi îşi extinde prezenţa pe noi pieţe, inclusiv Rusia, Ucraina, Kazahstan, Ungaria, Croaţia şi zona balcanică occidentală.

"Zentiva Group a.s. informează că a finalizat procesul de achiziţie a operaţiunilor Alvogen din Europa Centrală şi de Est (ECE), anunţat anul trecut. Tranzacţia contribuie la creşterea organică continuă a grupului, consolidând poziţia şi impactul Zentiva în Polonia, România, Bulgaria şi extinzând prezenţa pe noi pieţe, inclusiv Rusia, Ucraina, Kazahstan, Ungaria, Croaţia şi zona balcanică occidentală", arată compania într-un comunicat.

Ca urmare a acestei achiziţii, Zentiva precizează că are acum capacitatea de a livra un portofoliu extins de produse pentru alte milioane de pacienţi din Europa şi nu numai.

„Odată cu această achiziţie, reunim două dintre cele mai importante companii de medicamente generice şi OTC-uri din regiunea Europa Centrală şi de Est. Prin extinderea continuă pe noi pieţe şi alături de echipa noastră de succes, putem livra, în Europa şi nu numai, mai multe medicamente de înaltă calitate, la preţuri accesibile, de care oamenii au nevoie în fiecare zi”, a declarat Nick Haggar, CEO al Zentiva.

Alături de achiziţia unităţii de producţie din Ankleshwar, India, anunţată recent şi preconizată să fie finalizată în săptămânile următoare, achiziţia Alvogen extinde şi capacitatea de producţie a Zentiva cu fabrica Labormed Alvogen din Bucureşti.

Aceasta se adaugă achiziţiilor recente ale companiilor Creo din Marea Britanie şi Solacium din România, precum şi investiţiilor de mai multe milioane de euro în fabricile de producţie Zentiva existente în Praga şi Bucureşti.

„Alvogen din Europa Centrală şi de Est comercializează peste 200 de medicamente generice şi OTC-uri în mai multe domenii terapeutice cu branduri recunoscute precum Lactacyd ® , Persen ® , EuBiotic ® şi multe altele, cu poziţii de lider pe 14 pieţe cheie din ECE”, a declarat Hacho Hatchikian, care a fost recent numit în poziţia de head of commercial CEE Region, Zentiva.

Zentiva este un producător de medicamente care deserveşte pacienţi din Europa şi are o echipă de peste 4.000 de persoane şi o reţea de locaţii de producţie, inclusiv fabricile din Praga şi Bucureşti.


Sursa : news.ro

Patronatele din turism spun că rata şomajului în hotelurile şi restaurantele din România a ajuns deja la 60% şi va urca ... Irina Schrotter, împotriva revenirii rapide la muncă, explicând că următoarele săptămâni vor fi “poate cele mai grele“ d...
Mercur iese din retrograd pe 2 octombrie 2022. Ce înseamna acest aspect pentru zodii
Mercur iese din retrograd pe 2 octombrie 2022. Pe final de lună septembrie și început de lună...
Horoscopul zilei de 2 octombrie 2022. Racii se gândesc la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 2 octombrie 2022 spune că nativii din zodia Racilor se gândesc serios la...
Parteneri
Prințul Harry a fost pe front, în războiul din Afganistan. Ce rol a jucat în armata britanică
Catine.ro
Ultimele știri
x