A fost înregistrat primul caz de transmitere a coronavirusului de la pacienți morți la cei vii. Persoana infectată a murit

Noul coronavirus este extrem de agresiv, iar în Thailanda a fost raportat primul caz în care o persoană a fost infectată după ce a intrat în contact cu cadavrul unei persoane confirmate pozitiv. Din păcate, medicul legist care a studiat trupul neînsuflețit infectat și-a pierdut viața la scurt timp. 

A fost înregistrat primul caz de transmitere a coronavirusului de la pacienți morți la cei vii. Persoana infectată a murit

Cazul incredibil a fost făcut public într-o scrisoare publicată de Jurnalul de Medicină Legală din Bangkok, în care este menționat ”primul caz de transmitere de la morţi la cei vii şi prima moarte de acest gen dintr-o unitate de medicină criminalistică”.

Potrivit oamenilor de știință, deocamdată nu se sștie cu exactitate dacă noul coronavirus rezistă în corp după moarte. Chiar și așa, însă, un medic legist a murit după ce a fost contractat noul virus de la o persoană decedată.

Ultima oră! România a trecut de 7.000 de îmbolnăviri cu noul coronavirus. 362 de persoane au murit

„În prezent, nu există date privind numărul exact de cadavre contaminate cu COVID-19”, susțin autorii scrisorii, conform Mediafax.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că transmiterea agenţilor patogeni din corpurile moarte este rară, adăugând că „majoritatea agenţilor nu supravieţuiesc mult timp în corpul uman după deces”.

Patriarhia Română, răspuns dur după mesajul lui Klaus Iohannis: „Nu Biserica ia deciziile, ea doar le respectă”

Totuși, autoritățile fac apel ca oamenii care intră în contact cu persoane infectate cu noul coronavirus, inclusiv în cazul celor decedate, să poarte echipament de protecție pentru a preveni eventuale infecții.

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri