Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00iUmor

A fost înregistrat primul caz de transmitere a coronavirusului de la pacienți morți la cei vii. Persoana infectată a murit

Noul coronavirus este extrem de agresiv, iar în Thailanda a fost raportat primul caz în care o persoană a fost infectată după ce a intrat în contact cu cadavrul unei persoane confirmate pozitiv. Din păcate, medicul legist care a studiat trupul neînsuflețit infectat și-a pierdut viața la scurt timp. 

A fost înregistrat primul caz de transmitere a coronavirusului de la pacienți morți la cei vii. Persoana infectată a murit

Cazul incredibil a fost făcut public într-o scrisoare publicată de Jurnalul de Medicină Legală din Bangkok, în care este menționat ”primul caz de transmitere de la morţi la cei vii şi prima moarte de acest gen dintr-o unitate de medicină criminalistică”.

Potrivit oamenilor de știință, deocamdată nu se sștie cu exactitate dacă noul coronavirus rezistă în corp după moarte. Chiar și așa, însă, un medic legist a murit după ce a fost contractat noul virus de la o persoană decedată.

Ultima oră! România a trecut de 7.000 de îmbolnăviri cu noul coronavirus. 362 de persoane au murit

„În prezent, nu există date privind numărul exact de cadavre contaminate cu COVID-19”, susțin autorii scrisorii, conform Mediafax.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că transmiterea agenţilor patogeni din corpurile moarte este rară, adăugând că „majoritatea agenţilor nu supravieţuiesc mult timp în corpul uman după deces”.

Patriarhia Română, răspuns dur după mesajul lui Klaus Iohannis: „Nu Biserica ia deciziile, ea doar le respectă”

Totuși, autoritățile fac apel ca oamenii care intră în contact cu persoane infectate cu noul coronavirus, inclusiv în cazul celor decedate, să poarte echipament de protecție pentru a preveni eventuale infecții.

Recomandari