Antena Căutare

Accident feroviar in Polonia: Cel putin 14 morti si zeci de raniti

Unul din cele mai grave accidente feroviare din Polonia, din ultimii ani, s-a produs ieri seara pe linia dintre Varsovia si Cracovia. Cel putin 14 persoane si-au pierdut viata si cateva zeci au fost ranite dupa ciocnirea frontala dintre doua trenuri. La cateva ore dupa catastrofa, pompierii continuau operatiunile de descarcerare.

Cele doua trenuri au ajuns, din motive inca necunoscute, pe aceeasi linie, desi circulau in directii opuse. Potrivit anchetatorilor, unul din trenuri, un Intercity, se afla pe linia corecta, dar celalalt, o cursa regionala, trecuse pe sens interzis, poate din cauza unor lucrari in zona.

Impactul, produs la putin timp dupa ora 21, a fost deosebit de puternic.

Ambele locomotive si mai multe vagoane au deraiat. Se estimeaza ca in cele doua trenuri se aflau aproximativ 350 de pasageri. Sute de pompieri si politisti au fost mobilizati la locul accidentului. Li s-au alaturat si voluntari din satul vecin. Numerosi raniti au asteptat, insa, ore intregi sa poata fi scosi la lumina.

Dupa cateva ore, ministrul polonez de interne a declarat ca in interiorul vagoanelor nu pareau sa se mai afle persoane constiente. Demnitarul s-a deplasat la locul catastrofei impreuna cu premierul Donald Tusk si alti doi ministri. Peste 50 de raniti, multi in stare grava, au fost transportati la spitalele cele mai apropiate. Alte peste 90 de persoane au suferit doar vatamari usoare.


UPDATE! Alegeri prezidentiale in Rusia. Vladimir Putin, indicat castigator cu 61,8% din voturi... Seful bisericii catolice din Marea Britanie: "Legalizarea casatoriilor homosexuale e asemanatoare legalizarii sclav...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x