Antena Căutare

Amenintare: Romania va plati cu pierderea de fonduri europene neintegrarea tiganilor

Secretarul de stat francez Pierre Lellouche sustine ca "nu mai suporta" sa vada tigani cersind pe strazile din Franta, intr-un interviu acordat publicatiei Le Parisien. Oficialul francez a avertizat Romania ca va plati pentru neintegrarea tiganilor cu pierderea fondurilor europene.

Franta nu intentioneaza sa primeasca 2,5 milioane de tigani din Romania sau noua milioane de tigani europeni


"Nu mai suport sa vad trafic cu oameni pe strazile noastre si nici copii, batrani sau saraci fortati sa cerseasca sau sa comita delicte", a adaugat oficialul francez care a mai precizat ca reducerea fondurilor europene dupa 2013 ar putea fi o metoda buna de a pune presiune asupra Romaniei, informeaza Deutsche Welle.

La inceputul acestui an, Pierre Lellouche a vizitat Romania ca sa pledeze pentru "o mobilizare" a celor doua state in vederea controlului mai eficient al circulatiei romanilor de etnie roma intre Franta si tara lor de origine.

Saptamana trecura, ministrul francez de Interne, Brice Hortefeux, a declarat intr-un interviu acordat postului de radio RTL, ca tiganii aflati in situatie ilegala vor fi impiedicati sa revina in Franta prin prelevarea amprentelor digitale in momentul expulzarii lor in Romania sau Bulgaria.

FT: Acceptarea banilor de la FMI pare sa fi marcat Romania ca o tara cu probleme... The Economist ironizeaza "frunza" Elenei Udrea: "In Romania s-ar putea sa mearga"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x