- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Kafka i-a încredinţat textele prietenului său Max Brod şi l-a rugat să le ardă după moartea sa în 1924. Dar Brod a refuzat, mai târziu el publicându-le. După moartea lui Brod în 1968, prin testament, acestea au revenit Bibliotecii Naţionale din Israel.
Tot atunci, textele şi scrisorile lui Kafka au dispărut. A început astfel o vânătoare de căutare a lor în Germania, Elveţia şi Israel.
Purtătorul de cuvânt de la Biblioteca Naţională din Israel, Vered Lion-Yerushalmi, a afirmat că povestea a devenit una "kafkiană".
Lotul final, care a fost trimis în Ierusalim, a fost depozitat zeci de ani în seifuri din sediul central al băncii UBS din Zurich.
Acesta include un caiet în care Kafka exrersa ebraica, trei variante pentru povestea "Pregătiri pentru o nuntă la ţară" şi sute de scrisori personale, desene şi jurnale.
Textele vor fi publicate online, a transmis Biblioteca Naţională.
Franz Kafka a fost un scriitor evreu de limbă germană, originar din Praga. Reprezentant remarcabil al prozei moderne, a exercitat o influenţă covârşitoare asupra literaturii postbelice. S-a născut pe 3 iulie 1883 la Praga şi a murit în Austria, la Klosterneuburg, pe 3 iunie 1924. Unele dintre cele mai cunoscute opere ale scriitorului sunt ”Castelul”, ”Procesul”, ”America”. În prezent, Kafka este unul dintre cei mai citiţi scriitori de limbă germană din lume. Influenţa lui s-a extins decisiv asupra unor mişcări literare majore din perioada interbelică şi a doua jumătate a secolului al XX-lea.
Sursa : news.ro
Guvernul turc a distrus peste 300.000 de cărţi şi manuale după puciul din 2016... Imagini cu puternic impact emoțional. Căprioară cu fața și corpul acoperite cu tumori: "Privea fix în aparatul foto...