Antena Căutare

Imagini înfricoșătoare! Un ciclon puternic a atins coasta de est a Indiei. Peste un milion de oameni, evacuați - Video

Un ciclon puternic, numit ciclonul Fani, a lovit, vineri, zona de uscat din estul Indiei. Autorităţile indiene au ordonat evacuarea a peste un milion de persoane care s-ar putea afla pe traiectoria furtunii, cea mai puternică înregistrată în această regiune în ultimii peste 20 de ani.

Un ciclon puternic, numit ciclonul Fani, a atins, vineri, zona de uscat din estul Indiei. Autorităţile indiene au ordonat evacuarea a peste un milion de persoane care s-ar putea afla pe traiectoria furtunii, cea mai puternică înregistrată în această regiune în ultimii peste 20 de ani.

Ciclonul Fani a atins zona de uscat în estul Indiei, vineri, la 08:00 ora locală (02:30 GMT), după cum au anunţat serviciile indiene de meteorologie.

„Am înregistrat vânturi care au atins 175-180 km/h (...)", a indicat pentru AFP un reprezentant al serviciilor meteorologice din statul Odisha, H.R. Biswas.

Potrivit prognozelor, ciclonul Fani va fi însoţit de vânturi de 180-190 km/h, cu rafale de 200 km/h, ce ar echivala cu un uragan de categoria 3 sau 4, potrivit Agerpres.

După ce ciclonul a atins zona de uscat în statul Odisha, la sud de Calcutta, serviciile meteorologice indiene au anunţat că se aşteaptă ca acesta să urmeze o traiectorie ce va traversa zonele populate de peste 100 de milioane de persoane şi să treacă apoi de statul Bengalul de Vest, înainte de a ajunge sâmbătă în Bangladesh şi de slăbi treptat din intensitate.

Potrivit prognozelor, nivelul apelor ar putea creşte cu un metru şi jumătate în Odisha şi există risc de inundaţii în zonele joase în care aproximativ 10.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui ciclon în 1999.



Imagini cu mai mulţi copaci dezrădăcinaţi pe litoralul statului Andhra Pradesh au fost difuzate de protecţia civilă.

Guvernul din Bangladesh a plasat armata în stare de alertă şi a dat ordin de evacuare în 19 districte aflate în regiuni costiere unde au fost deschise peste 4.000 de adăposturi anticiclon, potrivit unui responsabil din cadrul serviciilor de intervenţie de urgenţă, Mohammad Hashim.

Sezonul ciclonic din India durează în general din aprilie până în decembrie, iar furtunile severe conduc deseori la evacuarea a zeci de mii de persoane, dar şi la numeroase decese şi pagube materiale.

O fostă Miss, găsită moartă într-o cameră de hotel! Tânăra de 31 de ani s-ar fi sinucis! ... Peste 600.000 de cetăţeni UE, românii fiind cei mai numeroşi, au aplicat pentru a rămâne în Marea Britanie după Brexit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x